Γκουτέρες: Το Ισραήλ ευθύνεται για τη δολοφονία 78 παιδιών και τον ακρωτηριασμό 982 το 2021

Array

Στην ετήσια έκθεσή του για τα παιδιά και την ένοπλη σύγκρουση το 2021, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες αποκάλυψε ότι «το Ισραήλ φέρει την ευθύνη για τη δολοφονία 78 παλαιστίνιων παιδιών και τον ακρωτηριασμό άλλων 982» στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη το 2021. Επιπλέον ο Γ.Γ. προειδοποίησε ότι «εάν αυτοί οι αριθμοί συνεχιστούν το 2022, το Ισραήλ θα συμπεριληφθεί στη «λίστα της ντροπής» που επισυνάπτεται στην επόμενη έκθεση».

Σημειώνεται πως η έκθεση ανέφερε ότι «το 2021, σχεδόν 19 χιλιάδες παιδιά υπέφεραν από σοβαρές παραβιάσεις σε 21 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 4 αραβικών χωρών» μεταξύ άλλων Συρία, Υεμένη, Σομαλία και Παλαιστίνη προσθέτοντας ότι «τουλάχιστον 5.242 κορίτσια και 13.663 αγόρια ήταν θύματα σοβαρών παραβιάσεων σε 21 χώρες».

Το 2002, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν τη «Λίστα της Ντροπής», γνωστή και ως «Μαύρη Λίστα», η οποία περιλαμβάνει οργανώσεις και χώρες που παραβιάζουν τα δικαιώματα των παιδιών σε περιοχές συγκρούσεων στον κόσμο, μέσω μιας λίστας που εκδόθηκε στην ετήσια έκθεσή τους για παιδιά και ένοπλες συγκρούσεις.

Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος