Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Απομακρύνθηκαν όλοι οι ηλικιωμένοι- Σφραγίστηκε ο χώρος

Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Γηροκομείο Αθηνών ηλικιωμένοι του γηροκομείου Κορυδαλλού - Σφραγίστηκε ο χώρος , με βάση την απόφαση της Περιφέρειας

Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και πραγματική φροντίδα η απομάκρυνση και των 42 ηλικιωμένων από το γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό. Σήμερα έφυγαν οι τελευταίοι 11, οι 9 από τους οποίους πήγαν στο Γηροκομείο Αθηνών και οι άλλοι δύο σε νοσοκομεία της Αττικής, έτσι ώστε να τους παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Λίγο πριν από τις τρεις, η αστυνομία σφράγισε την κεντρική πόρτα της δομής, αφού προηγουμένως είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος από κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής με υγειονομικούς υπαλλήλους αλλά και αστυνομικούς ανακριτικούς υπαλλήλους.

Σε εξέλιξη είναι η προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση και σχηματίζεται ήδη δικογραφία ενώ αναμένονται καταθέσεις από όλους τόσο από τους ηλικιωμένους τροφίμους όσο και από τους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας. Έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο ύψους 375.000 ευρώ και στους δύο ιδιοκτήτες κι έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε η συγκεκριμένη δομή.

Στο Γηροκομείο Αθηνών μετέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δομής Σ. Χαμακιώτη και τον Γενικό Διευθυντή της Δομής Κ. Σολδάτο για τη κλινική κατάσταση των ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν, και που όπως επισήμαναν είναι αρκετά καλή, ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους που θα φιλοξενηθούν.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος