Γιώργος Φλωρίδης για Τέμπη: Η Δικαιοσύνη κάνει σωστά τη δουλειά της – Έτοιμη η αίθουσα για την διεξαγωγή της δίκης

Μείωση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης κατά το ήμισυ μέσα στα δύο επόμενα χρόνια προανήγγειλε από την Πάτρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος μίλησε για τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης και το νέο δικαστικό χάρτη στο 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως είναι έτοιμη η αίθουσα στην οποία θα διεξαχθεί η δίκη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί από συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ανέφερε: «Δικαστές και εισαγγελείς κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει ούτε ένας δικηγόρος από τους 120 που υπερασπίζονται τα θύματα και τους συγγενείς τους που να έχει διατυπώσει παράνομο η ένσταση για τις ενέργειες των δικαστικών. Εξ αυτού η δικαιοσύνη κάνει σωστά τη δουλειά της».

Σε ό,τι αφορά την αίθουσα όπου θα γίνει η δίκη, ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι είναι ήδη έτοιμη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, όποια νομοθετική αλλαγή χρειάστηκε για να διευκολυνθεί η ανάκριση, την έκανε, σημειώνοντας την τροποποίηση του νόμου, για να έχει πρόσβαση ο ανακριτής σε όλες τις συνομιλίες των εμπλεκομένων, αλλά και άλλες.

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος