Γιατροί σύμπλευσης: Οι “φύλακες άγγελοι” των κατοίκων των ακριτικών νησιών

Οι γιατροί της σύμπλευσης είναι οι “φύλακες άγγελοι” των κατοίκων των ακριτικών νησιών. Σύμφωνα με τον ορθοπεδικό χειρουργό του ΑΠΘ, Μάκη Σαμολαδά, ο οποίος πριν από πέντε ημέρες ξεκίνησε από την Πάτμο και αυτή την στιγμή βρίσκεται στη Δονούσα, 65 συνολικά γιατροί από 12-15 ειδικότητες, εξετάζουν τους κατοίκους για να τους βρουν υγιείς το καλοκαίρι. “Μας αντιμετωπίζουν όχι μόνο ως γιατρούς αλλά και ως τους ανθρώπους που μπορούν να τους πουν τον πόνο τους”, είπε ο κ. Σαμολαδάς, ενώ η υποδοχή των κατοίκων αλλά και οι ευχές που δέχονται είναι άνευ προηγουμένου. Μέχρι στιγμής, οι πάνω από 100 εθελοντές της +πλευσης (σχεδόν οι μισοί γιατροί και νοσηλευτές) έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 8.900 δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις σε περισσότερα από 5.300 άτομα, έχουν συλλέξει πάνω από 1.800 δείγματα αίματος, έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες τεστ ΠΑΠ, βιοψίες ύστερα από αφαίρεση σπίλων, καθώς και άλλες μικροεπεμβάσεις.

Όπως τόνισε ο ορθοπεδικός, οι ειδικότητες που χρειάζονται περισσότερο οι νησιώτες, είναι παθολόγοι, πνευμονολόγοι και γυναικολόγοι.

Επιπλέον, η +πλευση πραγματοποιεί σειρά ενημερωτικών προγραμμάτων προς το κοινό, με άξονα την πρόληψη σε τομείς, όπως το κάπνισμα και ο καρκίνος του μαστού, ενώ, παράλληλα, προάγει την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό μέσα από αντίστοιχα δρώμενα.

Από την πρώτη στιγμή, η ομάδα της +πλευσης οργανώθηκε και προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες της πανδημίας που πλήττουν τη χώρα, ώστε για ακόμα μία φορά να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών, ενισχύοντας με τον τρόπο της την εθνική́ προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος