Γιατί λαμβάνονται τα νέα μέτρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές

Αύξηση ιικού φορτίου και διασπορά ακόμη και μετά την λήψη των μέτρων του μερικού lockdown οδήγησε την επιτροπή των ειδικών να εισηγηθεί τα νέα αυστηρότερα μέτρα για τις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλες όπως η Πάτρα και η Χαλκίδα.

Το ενδεχόμενο να μπει και η Ελλάδα στο κόκκινο συνολικά στον χάρτη των χωρών της Ευρώπης είναι η αιτία που οδήγησε τους ειδικούς να εισηγηθούν μέτρα προκειμένου να καταστεί εφικτός ο έλεγχος της κατάστασης και να μην επανεμφανισθούν τα  φαινόμενα του Νοεμβρίου.

Η διασπορά στην κοινότητα όπως καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα σε περιοχές όπως η Πάτρα και η Χαλκίδα σε συνδυασμό με το γεγονός πως σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές τα νέα κρούσματα εμφανίζονται στις ηλικίες μεταξύ 25 – 44 είναι η μια αιτία.

Δεύτερη είναι η διαπίστωση πως σήμερα παρατηρείται ενδοοικογενειακή διασπορά με τους γονείς να μεταδίδουν τον ιό στα παιδιά αλλά και στους μεγαλύτερους σε ηλικία που είτε διαμένουν είτε συναναστρέφονται μαζί τους.

Τρίτη αιτία η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων σε όλες τις γειτονιές της Αττικής κατά 60% και της Θεσσαλονίκης κατά 30% τη στιγμή που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα μια αισθητή μείωση

Τέταρτη αιτία αποτελεί η αύξηση των νοσηλευόμενων στα αστικά κέντρα.

Κυρίως ρόλο έπαιξε η χαλάρωση που παρατηρήθηκε εκ νέου την οποία οι ειδικοί κατανοούν και αποδίδουν στην κόπωση προειδοποιούν όμως πως πρόκειται για έναν μαραθώνιο και μια ανηφόρα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος