Γιάννης Ραγκούσης στο Πρώτο: Βαρύτατη η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα (audio)

«Η κυβέρνηση έχει βαρύτατη πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι καλπάζει η βαριά εγκληματικότητα στη χώρα μας. Είχαν άλλες προτεραιότητες, αδιαφόρησαν για το οργανωμένο έγκλημα και ενδιαφέρθηκαν μόνο για τον “αστυνομικό θεατρινισμό”, όχι για την ουσία και την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ΄ εκείνα», με τον Φώτη Παπούλια. «Δεν υπήρξε ποτέ δόγμα “νόμος και τάξη” από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά “τρόμος και πάταξη” κάθε αντίθετης γνώμης, είτε προέρχεται από κόμματα, την κοινωνία ακόμη και από τους δημοσιογράφους. Όταν οι άνθρωποι των οργανωμένων κυκλωμάτων της νύχτας αντιλαμβάνονται ότι τους “παίρνει” και προχωράνε και αποκτούν τον έλεγχο τομέων της καθημερινής ζωής», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Χαρακτήρισε «πολύ βαριά», «ανησυχητική και επικίνδυνη» την πρόσφατη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περί εισδοχής του οργανωμένου εγκλήματος στους θεσμούς, λέγοντας ότι θα έπρεπε να συνοδεύεται από την ανάληψη της σχετικής πολιτικής ευθύνης για το πρόβλημα.

Αναφορικά με τη συζήτηση περί «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών», ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι «σε μια ευνοούμενη Πολιτεία οι λογαριασμοί δεν ξεκαθαρίζονται μεταξύ των νονών της νύχτας και μεταξύ ανθρώπων εγκληματιών ή όχι,  αλλά μέσα σε ένα Κράτος Δικαίου, μέσω των θεσμών της συντεταγμένης Πολιτείας, δηλαδή με τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία». «Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι έχει επιτρέψει να υποχωρήσουν οι συνταγματικά κατοχυρωμένοι θεσμοί. Παραδέχεται ότι έχει βαριά πολιτική ευθύνη για την εξέλιξη», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ως «καθαρά επικοινωνιακή κίνηση», την απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ενημερώσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την εγκληματικότητα. «Το γεγονός ότι ο υπουργός θυμήθηκε δυο χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Μητσοτάκη να πάει στον Άρειο Πάγο για αυτά τα θέματα, αποδεικνύει ότι δεν ήταν προτεραιότητα η πάταξη της εγκληματικότητας, το βαρύ έγκλημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ήδη έχουμε μπει σε περιστολή συγκεκριμένων κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών» και μίλησε για «απόλυτη γελοιοποίηση της κυβέρνησης», φέρνοντας ως παράδειγμα τον νόμο για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες, ο οποίος δεν εφαρμόζεται.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε πως «θα είμαστε οι τελευταίοι που θα αιφνιδιαστούν εάν το αποφασίσει η κυβέρνηση». «Εάν ο κ. Μητσοτάκη πάει σε πρόωρες εκλογές, θα ομολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει τη χώρα», σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος