Γιάννενα- Πόλις πολλαπλών επιλογών

Η πόλη των Ιωαννίνων είναι ένας τουριστικός προορισμός, με μεγάλες προοπτικές. Οι νέες οδοί μεταφορών και επικοινωνιών βγάζουν την πόλη από την παλαιά της απομόνωση και καθιστούν προσιτό τον φυσικό και πολιτισμικό της πλούτο.

Η κανονικότητα επανήλθε στα Ιωάννινα μετά την άρση των μέτρων τον Μάιο και ο τομέας του τουρισμού γνώρισε καλές ημέρες σύμφωνα με τον Στάθη Σιούτη, πρόεδρο των ξενοδόχων.  «Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δουλέψαμε πολύ καλά με τον οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια, ενώ από τα μέσα Αυγούστου άνοιξε και η αγορά των νέων πρωτοετών φοιτητών, αλλά και των παλαιοτέρων, που λόγω πανδημίας είχαν αφήσει τις οικίες που νοίκιαζαν. Έως ότου βρούν σπίτια στεγάζονται σε ξενοδοχεία της πόλεως. Αυτό και η εμπορική κίνηση, τα συνέδρια, κ.α. δράσεις ανεβάζουν τις πληρότητες».

Όπως αναφέρει ο κ. Σιούτης οι κρατήσεις ξεπερνούν το 80% και αναμένεται έως την 26η -28η Οκτωβρίου να φτάσουν το 100%.

Τα Γιάννενα είναι ένας προορισμός που διαθέτει τα πάντα. Υπάρχουν πολλών ειδών ξενοδοχεία από τρία έως πέντε αστέρια, για όλα τα βαλάντια. Επίσης, οι οδικές συγκοινωνίες, μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού, το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθιστούν την πόλη των Ιωαννίνων τουριστικό κέντρο της Ηπείρου. Με την ολοκλήρωση του  Ε65 του τρίτου μεγάλου εθνικού άξονα, θα επιτευχθεί η σύνδεση με την Κεντρική Ελλάδα, ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Σιούτης η ολοκλήρωση της Ιονίας οδού, προς την Κακαβιά θα συνδέσει την πόλη με την Τεργέστη στην Ιταλία και θα την φέρει στη καρδιά της Ευρώπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος