Γιάννα Αγγελοπούλου: Τα δύο μεγάλα φορτία που είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Τι κουβαλά πάντα μαζί της (video)

Για τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής της μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Στούντιο 4», αποκαλύπτοντας μάλιστα και το αντικείμενο που πάντα κουβαλά μαζί της, το οποίο έδειξε και στην κάμερα της εκπομπής.

Συγκεκριμένα, η κ. Αγγελοπούλου Δασκαλάκη έκανε γνωστό ότι κουβαλάει πάντα μαζί της την πρώτη της κοινή φωτογραφία με τον άνδρα της. «Ο Θόδωρος μου είχε παραχωρήσει τη θέση του, είμαι βουλευτής τότε, και εκείνος στέκεται ως τζέντλμαν πίσω» είπε περιγράφοντά την.

Αναφερθείσα σε όσα βιώνει με την ιδιότητά της ως πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» αυτή την περίοδο, η ίδια την συνέκρινε με την αντίστοιχη της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όταν αναλαμβάνω κάτι στη ζωή μου θέλω να το κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα, γιατί το τέλειο δεν υπάρχει – με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Αυτή τη φορά σε σχέση με τους Ολυμπιακούς είχε και ένα “ανέβασμα”. Δηλαδή από τη μια είχα μια μεγάλη αγωνία στην αρχή, έπρεπε να αγγίξουμε την ψυχή του κόσμου, συνέβησαν κι όσα συνέβησαν (πανδημία) και ήταν στιγμές που ήμουν κυριολεκτικά σε απόγνωση. Στους Ολυμπιακούς είχα δύο μεγάλα φορτία: τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και μια κυβέρνηση που δεν ήξερα καλά -ήταν το ΠΑΣΟΚ και ο Σημίτης τότε- και είχαμε και το κοινό. Είχα πολύ μεγάλη αγωνία εξ ου και με έβγαλαν “η bitch της υπόθεσης” γιατί ήμουν συνoφρυωμένη, θυμωμένη, μόλις είχα τελειώσει έναν καυγά, έμπαινα για καυγά… Μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες εξαφανίστηκα γιατί αρρώστησα, μετά ήμουν στεναχωρημένη γιατί δεν είδα να προχωράνε αυτά που είχε ξεκινήσει ο κόσμος, δηλαδή εθελοντισμός κλπ».

«Με το που τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2004, κατέρρευσα» είπε, ενώ αφηγήθηκε κρίσιμες οικογενειακές της στιγμές.

Η ίδια μίλησε για την εικόνα της όπως την έχουν αυτοί που την ξέρουν προσωπικά είτε την γνωρίζουν, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο κόσμος που με γνωρίζει μου λέει “πόσο απλή είστε”».

Περιγράφοντας τις συναναστροφές με την Δημόσια Διοίκηση κατά την άσκηση των καθηκόντων της ως πρόδρος της Επιτροπής «Ελλάδα2021», τόνισε ότι η ίδια έχει γνωρίσει «καταπληκτικούς ανθρώπους» κάνοντας λόγο για ένα «κοκτέιλ» των θετικών του Έλληνα. «Όλοι οι λάοί έχουν κάποια θετικά. Είδα ανθρώπους που αξίζει να θαυμάζεις, σε μικρές πόλεις. Ανθρώπους που προσπαθούν να προβάλλουν την αξία του τόπου τους, αυτούς που πραγματικά λατρεύουν αυτή τη χώρα. Κι αν πολλές φορές ο κόσμος δείχνει αδιαφορία το κάνει γιατί βλέπει ότι κάποιοι που τον υπολογίζουν, δεν το κάνουν», σημείωσε, προσθέτοντας: «όταν αποφασίσεις να κάνεις κάτι, χρησιμοποιείς όλους τους τρόπους».

Μιλώντας για τον σύζυγό της Θεόδωρο Αγγελόπουλο, αναφέρθηκε σε έναν «αφανή ήρωα» λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όταν κάποιος τον ρώτησε “τι σε τράβηξε στη Γιάννα”, απάντησε “η τόλμη της”, ότι θεωρούσε πως γίνονται όλα». Τον χαρακτήρισε, ακόμη: «Χαρισματικό, με τρομερή σκέψη».

Η ίδια σχολίασε τις φωτογραφίες των εγγονιών της, οι οποίες προβλήθηκαν επίσης στην εκπομπή, μαζί και με παλαιότερες, από τα μαθητικά και νεανικά της χρόνια. «Ως φοιτήτρια ήθελα να αλλάξω τον κόσμο», είπε ακόμα, επισημαίνοντας ότι έχει πάρα πολλούς φίλους από το Πανεπιστήμιο.

Αποκαλύπτοντας στιγμές της οικογενειακής της ζωής από την παιδική της ηλικία, έκανε γνωστό: «η μαμά μου ήθελε να είμαι καλή σε όλα, ενώ ο πατέρας μου ήταν ένα φτωχόπαιδο που κατάφερε να σπουδάσει με θυσίες». Για τον πατέρα της, δε, πρόσθεσε: «Μου έλεγε “δεν χρειάζομαι γιο, έχω το Γιαννιό μου”».

Για την κόρη της Καρολίνα, υπογράμμισε ως κύριο χαρακτηριστικό της το ότι «είναι απαιτητική σαν τη μαμά της», ενώ τόνισε πως είχε τις τύψεις που έχει κάθε εργαζόμενη μητέρα, δεδομένου ότι δεν μπορούσε να αφοσιωθεί όσο θα ήθελε.

«Δεν έχω μετανιώσει για τις προσωπικές μου θυσίες»

Η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη αποκάλυψε και τις στιγμές διαβουλεύσεων με τον σύζυγό της, όταν είχε αποφασίσει να παραιτηθεί από βουλευτής. «Όταν μένεις Ελβετία ή Αγγλία και είσαι βουλευτής Α’ Αθηνών, μπορείς να είσαι ένας σωστός βουλευτής; Όχι δεν μπορείς να είσαι», είπε. Η ίδια δήλωσε ότι ο σύζυγός της, Θεόδωρος, στεναχωρέθηκε όταν τελικά το έπραξε.

Αναφερθείσα στις σπουδές της, στις οποίες όπως είπε δεν υπήρχε η δυνατότητα την εποχή εκείνη να κάνει μεταπτυχιακά επισκεπτόμενη άλλες χώρες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, σημείωσε: «Λέγαμε “τελειώσαμε ένα Αριστοτέλειο, κάναμε και μια Άσκηση, και… μπράβο”».

«Δεν κρύβω την ηλικία μου – Έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ»

«Δεν κρύβω την ηλικία μου. Λέω ότι είμαι 66 ετών και δεν το έχω αλλάξει ποτέ», είπε η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, τονίζοντας ότι την προοπτική του χρόνου την προσλαμβάνει κανείς διαφορετικά σε κάθε στιγμή της ζωής του. Η ίδια τόνισε ότι της αρέσει να περιποιείται τον εαυτό της, ενώ αποκάλυψε: «έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ», προσθέτοντας: «Το να “κοπείς” γιατί κινδυνεύει η ζωή σου το καταλαβαίνω, αλλά για οποιονδήποτε άλλο λόγο, όχι».

Η κ. Αγγελοπούλου αποκάλυψε «περιπέτειες Υγείας» που όπως είπε πέρασε με τον σύζυγό της. «Εγώ δεν πρόκειται να ξαναζήσω σε καμιά άλλη χώρα, λέω πλέον», είπε μεταξύ άλλων.

Η ίδια μίλησε και για την συνήθειά της να απαντά, από ένα σημείο και μετά, σε χρήστες του Twitter που την ανέφεραν σε δημοσιεύσεις τους.

«Θέλαμε να επικοινωνήσουμε την κουλτούρα και τη λαϊκή μας Τέχνη», επισήμανε αναφορικά με τον σχεδιασμό και τη στρατηγική της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», σχολιάζοντας «”χάλασε ο κόσμος” όταν αποφάσισα να ντύνομαι παραδοασιακά». Ωστόσο, τόνισε: «Οι ξένοι ξετρελαίνονται όταν με βλέπουν ντυμένη παραδοσιακά».

Όπου και να πάω ο κόσμος με φωνάζει «Γιάννα»

«Ο τίτλος “Σιδηρά Κυρία” δεν είναι τυχαίος. Είχε σχέση με το ότι έκανα τα πράγματα να γίνονται. Δεν είναι κάτι όμως που προσπαθώ να προβάλλω. Απολαμβάνω αυτό που μου ανέθεσε η Ελλάδα να κάνω», είπε ακόμα.

«Αισθάνομαι πως η Επιτροπή για τα 200 χρόνια τα κατάφερε», είπε ανακεφαλαιώνοντας, τονίζοντας πως υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων «με τους οποίους ψάχνουμε πάντα το καλύτερο».

«Οι γυναίκες πρέπει να αλληλοστηριζόμαστε», σημείωσε η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

«Όπου και να πάω ο κόσμος με φωνάζει “Γιάννα”» έκανε ακόμα γνωστό, ενώ αναφερθείσα στο βιβλίο της, είπε: «Το βιβλίο μου βγήκε το ’14 και ακόμα υπογράφω αντίτυπα».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος