Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν έγινε καμία συζήτηση σε επίπεδο εθνικού διαλόγου για την Παιδεία (audio)

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Ο κ. Χρηστίδης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, είπε ότι δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του αύριο και υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά στα χρονικά δεν έγινε καμία συζήτηση σε επίπεδο εθνικού διαλόγου για την Παιδεία». Όπως είπε χαρακτηριστικά «η κα Κεραμέως σκέφτηκε με τους δικούς της ανθρώπους, αποφάσισε με τους δικούς της ανθρώπους κι έφερε ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίζει μόνο η ΝΔ». Επεσήμανε μάλιστα πως «η Παιδεία πρέπει να είναι το πιο συναινετικό πεδίο της πολιτικής ζωής».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία συνεννόησης και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς, όπως είπε «δεν κάνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών παρόλο που αυτό θα έδινε ένα σημαντικό μήνυμα και στην Τουρκία και στο εσωτερικό της πατρίδας μας αλλά και στην Ε.Ε., η οποία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». Ο κ. Χρηστίδης χαρακτήρισε θετικό βήμα τη συμφωνία με την Ιταλία, αλλά όπως είπε «η μεγάλη πρόκληση είναι το τι θα εξελιχθεί με την Αίγυπτο». Τόνισε όμως ξανά ότι η ΝΔ πορεύεται μόνη της σ’ αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, ενώ το ΚΙΝΑΛ ζητεί ένα Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών που θα έβαζε τις κόκκινες γραμμές και συμπλήρωσε ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα είδαμε διάφορες αστοχίες εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Η κυβέρνηση, εκεί που θέλει να δώσει χρήματα, βρίσκει τον τρόπο να τα δώσει

Ο κ. Χρηστίδης, κληθείς να σχολιάσει την διάθεση των κονδυλίων στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε με νόημα ότι «η κυβέρνηση, εκεί που θέλει να δώσει χρήματα, βρίσκει τον τρόπο να τα δώσει» και υπογράμμισε πως «τα χρήματα προς τα Μέσα Ενημέρωσης πρέπει να δίνονται με απόλυτη διαύγεια και διαφάνεια».

Τέλος ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ ενημέρωσε, ότι «την Δευτέρα η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά θα είναι στο Καστελόριζο για να δείξει ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να διαφυλάττουμε τα εθνικά μας συμφέροντα».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος