Για εκατοντάδες πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού δικάζεται ένας ιατρός στη Γερμανία

Array

Το κατηγορητήριο από το γερμανικό δικαστήριο του επιρρίπτει την ευθύνη για την έκδοση ψευδών πιστοποιητικών υγείας για εμπορικό σκοπό. Ο ιατρός φέρεται να εξέδωσε ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού για κορονοϊό σε 589 περιπτώσεις στο ιδιωτικό του ιατρείο στο Ρεκλινγκχάουζεν μεταξύ Ιουνίου 2021 και Ιανουαρίου 2022.

Ωστόσο, αυτοί οι πρώτοι, δεύτεροι και αναμνηστικοί εμβολιασμοί δεν είχαν υπάρξει ποτέ. Ο 66χρονος φέρεται να εισήγαγε την υποτιθέμενη ημερομηνία εμβολιασμού και το υποτιθέμενο εμβόλιο με το αυτοκόλλητο της παρτίδας στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και να πρόσθεσε την υπογραφή του.

Η γραμματέας του τον είχε υποστηρίξει σε αυτήν την παράνομη πράξη από την αρχή, σύμφωνα με το δικαστήριο. Βοηθούσε στην οργάνωση των υποτιθέμενων ραντεβού για τον εμβολιασμό, συμπλήρωνε το μπροστινό μέρος των πλαστών δελτίων εμβολιασμού και ενημέρωνε τους ασθενείς για το πόσο ακριβό ήταν να αποκτήσουν ένα πλαστό δελτίο εμβολιασμού. Και οι δύο ενεργούσαν με στόχο την απόκτηση μιας επαναλαμβανόμενης πηγής εισοδήματος. Με τη δημιουργία ενός κουτιού για δωρεές, λέγεται ότι συγκέντρωσαν τουλάχιστον 12.647 ευρώ.

Σε 23 περιπτώσεις, ο γιατρός φέρεται επίσης να κατέστρεψε αποστολές εμβολίων για Κορονοϊό από το φαρμακείο προμηθειών του. Είκοσι δύο ακόμη δίκες έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Πηγή: www.nau.ch

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος