Γερμανία: Συνεπής εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για τη μετάλλαξη Όμικρον

Η Γερμανία θα επιμείνει στη συνεπή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για τη μετάλλαξη «όμικρον». Τη γραμμή αυτή ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση και αναμένεται να επιβεβαιωθεί στη διαδικτυακή διάσκεψη που θα έχει το απόγευμα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, με τους 16 τοπικούς πρωθυπουργούς της Γερμανίας.

Προς το παρόν δεν αναμένεται ούτε χαλάρωση των μέτρων ούτε λήψη αυστηρότερων, όπως προκύπτει από το σχέδιο αποφάσεων της καγκελαρίας ενόψει της δεύτερης συζήτησης του έτους με τους τοπικούς πρωθυπουργούς.

Αρκετά στελέχη του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) αλλά και της «Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης» (CSU) της αντιπολίτευσης ζητούν να διαμορφωθεί ένα σχέδιο σταδιακής εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα. Το σχέδιο απόφασης αναφέρει επ΄αυτού ότι θα αναπτυχθούν προοπτικές ανοίγματος για την περίπτωση που θα αποκλείεται πλέον υπερβολική επιβάρυνση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν σήμερα είναι ο περιορισμός του διαγνωστικού τεστ PCR μόνον στις ευπαθείς ομάδες και τους απασχολούμενους που τους περιθάλπουν. Επίσης θα μειωθεί η χρονική διάρκεια καραντίνας για το νοσηλευτικό προσωπικό και τους οίκους περίθαλψης.

Ανακοίνωση αποφάσεων αναμένεται αργά το απόγευμα.

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς, Βερολίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος