Γερμανία: Παρέμβαση Γκάμπριελ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Το άλυτο θέμα της ονομασίας συμβάλει «σημαντικά» στην πολιτική αστάθεια στα Σκόπια, ενώ παράλληλα εμποδίζει την «περαιτέρω προσέγγισης» της ΠΓΔΜ στην ΕΕ εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ζητώντας την επίλυσή του.

Στο πλαίσιο της σημερινής κυβερνητικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ ανέγνωσε μια δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ενώ επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκιόργκι Ιβάνωφ για την άρνηση του να αναθέσει το σχηματισμό της κυβέρνησης στον ως τώρα αρχηγό της αντιπολίτευσης Ζόραν Ζαέφ, ο κ. Γκάμπριελ καλεί τον πολιτικό κόσμο των Σκοπίων να συμπεριφερθεί με ευθύνη, να μετριάσει τη ρητορική του και να κάνει το παν ώστε να μην προκληθεί ζημιά στις σχέσεις μεταξύ των κοινοτήτων.

Σε άλλο σημείο της δήλωσης ο κ. Γκάμπριελ εκφράζεται «κατηγορηματικά» υπέρ μιας «περαιτέρω προσέγγισης» της χώρας στην ΕΕ, ενώ όπως δηλώνει στη συνεχεία, «λυπούμαστε ιδιαίτερα που το άλυτο θέμα της ονομασίας εμποδίζει εδώ και χρόνια μια μεγαλύτερη πρόοδο» αυτής της διαδικασίας. «Αυτό έχει σίγουρα συμβάλει αποφασιστικά στην σημερινή κλιμάκωση της κατάστασης», εκτιμά ο κ. Γκάμπριελ για να συμπεράνει ότι «σε αυτό το ζήτημα θα πρέπει να υπάρξει άμεσα κινητικότητα.»

Πηγή: Deutsche Welle

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος