Γερμανία: Ματαιώθηκε άλλη μία συγκέντρωση που θα μιλούσε o Τσαβούσογλου

Η Γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη ματαίωση άλλης μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η συγκέντρωση αυτή επρόκειτο να γίνει την Τρίτη στο Αμβούργο, στη βόρεια Γερμανία, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο δήμος της πόλης όμως την ματαίωσε επειδή διαπιστώθηκαν προβλήματα στο σύστημα πυρασφάλειας του χώρου.

Οι διοργανωτές είναι ελεύθεροι να βρουν άλλον χώρο για την εκδήλωση, διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. Σε αυτήν την προεκλογική συγκέντρωση αναμενόταν να συμμετάσχουν 250-300 άνθρωποι.

Πολλές γερμανικές πόλεις ακύρωσαν την περασμένη εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις στις οποίες θα μιλούσαν υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις επικαλέστηκαν τεχνικούς λόγους ή το γεγονός ότι δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για την άφιξη των υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Η γερμανική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι δεν λαμβάνει η ίδια αυτές τις αποφάσεις και ότι επαφίεται στις δημοτικές αρχές να κρίνουν εάν είναι δυνατόν να γίνουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις. Όμως ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την Κυριακή “ναζιστική πρακτική” την απαγόρευση των προεκλογικών συγκεντρώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Σχετικές ειδήσεις:

Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν λέει η γερμανική Καγκελαρία

Γιλντιρίμ: «Εποικοδομητική» η τηλεφωνική συνομιλία με την Καγκελάριο Μέρκελ

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Βερολίνου-Τουρκίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος