Γερμανία: Η τιμή των καυσίμων στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

 Το κόστος της βενζίνης και του πετρελαίου στη Γερμανία έχει φτάσει στο υψηλότερο ιστορικό επίπεδο, δήλωσε η γερμανική ένωση αυτοκινήτων ADAC. «Την προηγούμενη μέρα, η βενζίνη κόστιζε 1.712 ευρώ (1,93 δολάρια) με βάση τον εθνικό ημερήσιο μέσο όρο, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1.709 ευρώ στις 13 Σεπτεμβρίου 2012», ανέφερε η ADAC.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου αγγίζοντας την ποσόστωση των 1.640 ευρώ το λίτρο. Η αξία του πετρελαίου Brent της Βόρειας Θάλασσας ξεπέρασε πρόσφατα τα 90 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.

Η τάση οφείλεται  τόσο από οικονομικούς όσο και από γεωπολιτικούς παράγοντες, καθώς η προσφορά είναι χαμηλή και η ζήτηση υψηλή. Εν τω μεταξύ, οι πολιτικές εντάσεις στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας αυξάνουν τον κίνδυνο αύξησης των τιμών του αργού πετρελαίου.

Η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο. Η άνοδος των τιμών των καυσίμων ακολουθεί την ιστορική ύφεση που καταγράφηκε το 2020, όταν η πανδημία Covid-19 έπληξε την παγκόσμια οικονομία για πρώτη φορά.

Πηγή: ATSH-DPA

Μετάφραση-Επιμέλεια: Σταυρούλα Ευάγγελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος