Γερμανία: Δέσμευση 31 εκατομμυρίων ευρώ για την προστασία του τροπικού δάσους στη Βραζιλία

Η Βραζιλία χαιρέτισε την υπόσχεση της Γερμανίας να συνεισφέρει περισσότερα από 184 εκατομμύρια ευρώ για περιβαλλοντικά έργα στη χώρα της.
Τη δέσμευση ανέλαβε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρώτος δυτικός ηγέτης που συνάντησε τον νέο Πρόεδρο της Βραζιλίας, τον αριστερό Luiz Inácio Lula da Silva.
Το πακέτο περιλαμβάνει σχεδόν 31 εκατομμύρια ευρώ βοήθεια προς τα κράτη της Βραζιλίας για την προστασία του τροπικού δάσους.
Αυτά τα κεφάλαια είχαν σταματήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του Jair Bolsonaro, αρνητή της κλιματικής αλλαγής.
Ως αποτέλεσμα, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Λούλα έπρεπε να αντιμετωπίσει μια ανθρωπιστική κρίση με τον πληθυσμό Yanomami στον Αμαζόνιο.
“Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να τερματίσουμε την παράνομη εξόρυξη. Θα βγάλουμε τους ανθρακωρύχους από εκεί και θα φροντίσουμε τους ανθρώπους Yanomami, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Δεν είναι δυνατόν για όποιον δει αυτές τις εικόνες που είχα την ευκαιρία να γίνω μάρτυρας το πεπερασμένο Σάββατο να μείνει σιωπηλός», είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.
Η εξόρυξη αρρωσταίνει μέχρι θανάτου τον απομονωμένο αυτόχθονα πληθυσμό Yanomami της Βραζιλίας
Ο Όλαφ Σολτς επισκέφτηκε τη Χιλή και την Αργεντινή προτού κατευθυνθεί στη Βραζιλία αναζητώντας νέες ευκαιρίες στο εξωτερικό για γερμανικές εταιρείες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Τα τρία κράτη της Λατινικής Αμερικής επέκριναν τη Μόσχα στον ΟΗΕ, αλλά δεν έχουν υιοθετήσει κυρώσεις και η Βραζιλία αρνείται να στείλει όπλα στο Κίεβο.

Πηγή: Euronews , AFP
Μετάφραση Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος