Γενναία στήριξη από την Πολιτεία ζητούν οι βιοτέχνες εν μέσω πανδημίας

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις των βιοτεχνών για το μέλλον του κλάδου που έχει πληγεί ιδιαίτερα, εξαιτίας του κορονοϊού. Για τον λόγο αυτό, ζητούν φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, διατήρηση της μείωσης ενοικίου και ενίσχυση ρευστότητας από τις τράπεζες, ώστε να μπορέσουν να επανεκκινήσουν την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Λένε ότι ο τραπεζικός τομέας είναι απών και ζητούν γενναίες ενισχύσεις  για να μπορέσουν να τα καταφέρουν, καθώς, όπως υποστηρίζουν, θα χρειαστεί ένας και πλέον χρόνος για να επανέλθουν στην κανονικότητα. Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, δηλαδή τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα, αποκρυσταλλώνονται στην έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης που αναδεικνύει τον επόμενο μεγάλο ασθενή, την οικονομία.

8 στους 10 βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης, εντάχθηκαν στα μέτρα στήριξης, ωστόσο 6 στους 10 δηλώνουν πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την ενίσχυση, ενώ 5 στους 10 απαντούν ότι η επιχείρησή τους δεν θα αντέξει νέο lockdown.

Στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, δραστηριοποιούνται 900 επιχειρήσεις, όμως, λόγω του lockdown, πάνω από το 50% εξ αυτών έχει τεθεί σε αδράνεια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΤΣΙΩΤΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος