Γεφυροπλάστιγγες στην Εγνατία Οδό για τον εντοπισμό υπέρβαρων φορτηγών

Στα διόδια Μαλγάρων τέθηκε σε λειτουργία η πρώτη από τις επτά γεφυροπλάστιγγες που θα τοποθετηθούν στην Εγνατία Οδό, για τον εντοπισμό υπέρβαρων φορτηγών, που προκαλούν φθορές στον αυτοκινητόδρομο.

Μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί εντόπιζαν κατ’ εκτίμηση τα φορτηγά που μπορεί να ήταν υπέρβαρα και τα οδηγούσαν στη λαχαναγορά ή μέσα στα Μάλγαρα, με αποτέλεσμα λόγω της καθυστέρησης να ελέγχεται ένα φορτηγό στη βάρδια.

Πλέον τα φορτηγά ζυγίζονται εν κινήσει, περνώντας πάνω από τη γεφυροπλάστιγγα, και  αν εντοπιστεί κάποιο υπέρβαρο η τροχαία βεβαιώνει αμέσως την παράβαση. Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρος» ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατία Οδός ΑΕ Κωνσταντίνος Κουτσούκος θα δημιουργηθούν επτά τέτοια σημεία ελέγχουν στις εισόδους του αυτοκινητόδρομου (Ηγουμενίτσα, Κήποι και κάθετοι άξονες) για να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα των υπέρβαρων φορτηγών που επιβάρυναν τη συντήρηση της οδού και δημιουργούσαν προβλήματα ασφαλείας . Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το δυστύχημα στα Τέμπη, με τους μαθητές που βρήκαν το θάνατο από φορτηγό που κουβαλούσε υπέρβαρο φορτίο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούκος, το Υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοκινητοδρόμων Ελλάδος προωθεί την τοποθέτηση σημείων ελέγχου στα διόδια, με στόχο το επόμενο εξάμηνο να βελτιωθεί πολύ η κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος