Η Ισραηλινή Αρχή Ραδιοτηλεόρασης ανέφερε ότι το πτώμα που παρέδωσε χθες η Χαμάς δεν ανήκει σε κανέναν από τους 13 Ισραηλινούς ομήρους που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.
Ανέφερε ότι η διαδικασία ταυτοποίησης του πτώματος που επιστράφηκε χθες το βράδυ στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στο Τελ Αβίβ έχει ολοκληρωθεί και υποδηλώνει ότι τα λείψανα ανήκουν σε πτώμα ομήρου του οποίου το σώμα είχε ήδη επιστραφεί για ταφή στο Ισραήλ.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γβίρ αντέδρασε σε δημοσιεύματα που αμφισβητούν την ταυτότητα των πιο πρόσφατων λειψάνων που παρέδωσε η Χαμάς, λέγοντας ότι η οργάνωση «συνεχίζει να παίζει παιχνίδια» και πρέπει να εξοντωθεί.
«Δεν χρειαζόμαστε πλέον να “απαιτήσουμε τίμημα από τη Χαμάς” για τις παραβιάσεις», έγραψε ο Μπεν-Γβίρ σε ανάρτηση στο X. «Πρέπει να της αφαιρέσουμε την ίδια της την ύπαρξη και να την καταστρέψουμε ολοσχερώς.»
«Κύριε Πρωθυπουργέ, αρκετή διστακτικότητα — δώστε την εντολή!» προέτρεψε.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Χαμάς παραβίασε την εκεχειρία και διευκρίνισε ότι τα λείψανα που έλαβε το Ισραήλ τη Δευτέρα ανήκουν στον Όφιρ Τσαρφάτι. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα συζητήσει με την υπηρεσία ασφαλείας την απάντηση του Ισραήλ στις παραβιάσεις της Χαμάς.
«Η Χαμάς παρέδωσε επιπλέον λείψανα ενός νεκρού ομήρου, του οποίου το σώμα είχε ήδη ανακτηθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις πριν από δύο χρόνια» επιβεβαίωσε ο Νετανιάχου.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ, που ελέγχει όλες τις προσβάσεις στον θύλακα, επέτρεψε σε μια αιγυπτιακή αυτοκινητοπομπή να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας αυτό το Σαββατοκύριακο για να βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό των σορών.
Οι ομάδες ερευνών εξοπλισμένες με εκσκαφείς πήραν άδεια από τις ισραηλινές αρχές να εισέλθουν «πέρα από την κίτρινη γραμμή, υπό την στενή επίβλεψη του ισραηλινού στρατού για να εντοπίσουν την τοποθεσία των ομήρων μας», δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σος Μπεντροσιάν.
Σε εικόνες που μαγνητοσκοπήθηκαν από την τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου AFPTV στη συνοικία αλ Τούφα, στην πόλη της Γάζας, εκσκαφείς και φορτηγά εργάζονταν ανάμεσα στα συντρίμμια, σε μια προσπάθεια να βρουν τα πτώματα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος