Γάζα: Θρήνος, πόνος και απόγνωση στη Ράφα μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς – Δεκάδες οι νεκροί

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδονται από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία από τη Γάζα, με βομβαρδισμούς, ακραίο υποσιτισμό και παιδιά τραυματισμένα από τα αεροπορικά πλήγματα να αποτυπώνονται σε σκληρές εικόνες.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου επιμένει για χερσαία επέμβαση, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξε μπροστά σε διαδηλωτές πως οι Παλαιστίνιοι έχουν το δίκιο τους να διαμαρτύρονται, επισημαίνοντας πως πρέπει να περάσει περισσότερη βοήθεια προς τη Γάζα. «Να είστε υπομονετικοί μαζί τους. Έχουν ένα δίκιο. Πρέπει να στείλουμε περισσότερη βοήθεια στη Γάζα» είπε σχετικά.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, τα θύματα ξεπερνούν τις 32.000.

Στη Ράφα έχουν βρει καταφύγιο σχεδόν 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο βορρά ή στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

Ενδεικτική της φρίκης, είναι η κίνηση του Παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων, Wafa, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από ένα τρίχρονο κοριτσάκι, που υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο μετά από Ισραηλινό βομβαρδισμό.

Ενεργό παραμένει και το μέτωπο στη Δυτική Όχθη, με το Ισραήλ να πραγματοποιεί επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι στη Τζενίν.

Στο Λίβανο, το Τέρλ Αβίβ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε χτυπήματα σε θέσεις της Χεζμπολάχ, ενώ η ακραία Παλαιστινιακή οργάνωση είχε επίσης πραγματοποιήσει επιθέσεις με δεκάδες ρουκέτες στο Βόρειο Ισραήλ.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν στο Κιριάτ Σμονά.

Πάντως, παρά την κρίση στις σχέσεις Ουάσιγκτον Τελ Αβίβ, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας συνέχισε την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο Λόιντ Όστιν φέρεται, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, να του πρότεινε μία λύση με στοχευμένα χτυπήματα στη Ράφα αντί της χερσαίας επιδρομής που θέλει να κάνει το Ισραήλ.

Επιμέλεια βίνεο – ΕΡΤNews: Κλειώ Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος