Γαλλικές εκλογές: Προτροπές στους ψηφοφόρους από του υπουργούς εξωτερικών της Γερμανίας και του Λουξεμβούργου για ενότητα και φραγμό στην Μ. Λεπέν

Το ενδεχόμενο να αναλάβει μετά το β ΄γύρο των Γαλλικών εκλογών την προεδρία της Γαλλίας  θα οδηγούσε στην «ανατροπή της τάξης στην Ευρώπη» και του «οικοδομήματος της ειρήνης», προειδοποιούν  οι υπουργοί Εξωτερικών  της Γερμανίας και του Λουξεμβούργου από τη σύνοδο των υπουργών  .

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε με νόημα ότι «ως από καρδιάς Ευρωπαία, μου είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί ως Ευρωπαίοι, κυρίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Ακόμη πιο ευθύς ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κάλεσε τους Γάλλους να βάλουν φραγμό στην αρχηγό της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η ανάρρηση της οποίας στην γαλλική προεδρία θα οδηγούσε στην «ανατροπή της τάξης στην Ευρώπη» και του «οικοδομήματος της ειρήνης».

«Ελπίζω ότι η έκβαση θα είναι τέτοια ώστε να μην έχουμε την Λεπέν στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως πρόεδρο της Γαλλίας», δήλωσε ο Ζαν Ασελμπορν προσερχόμενος στην σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.

«Δεν θα πρόκειται μόνο για ανατροπή της τάξης στην Ευρώπη ως οικοδομήματος αξιών, ειρήνης, αλλά αυτό θα τοποθετούσε την ίδια την ουσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε άλλη κατεύθυνση. Οι Γάλλοι οφείλουν να το αποτρέψουν», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος