Γαλλία: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές ο Μ. Βαλς

Την υποψηφιότητά του για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2017 ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, κάνοντας γνωστό πως θα παραιτηθεί την Τρίτη από το αξίωμά του.

«Ναι, είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας», ανέφερε ο Βαλς σε μια ομιλία του στο Εβρί, το πολιτικό του προπύργιο νότια του Παρισιού.

Η ανακοίνωση του Βαλς ακολουθεί την άνετη επικράτηση του Φρανσουά Φιγιόν, του 62χρονου πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, στην εσωκομματική διαδικασία του κόμματος της κεντροδεξιάς, των Ρεπουμπλικάνων (Les Républicains, LR) για την ανάδειξη του δικού του υποψήφιου για την προεδρία.

Η εσωκομματική διαδικασία του Σοσιαλιστικού Κόμματος θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο.

Ο Βαλς έχει να διανύσει δρόμο προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ του, καθώς, εάν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις πριν από την ανακοίνωση της αποχώρησης του Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο 9% και στο 11%, πίσω από τον πρώην υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν και τον υποψήφιο της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση αμέσως μετά την αποχώρηση Ολαντ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εμφανίζοντας να θέλει να δει τον Βαλς νικητή των προκριματικών του Σοσιαλιστικού Κόμματος τον Ιανουάριο.

Ο Βαλς συγκέντρωνε την προτίμηση του 24% των ερωτηθέντων έναντι του 14% εκείνων που θα ήθελαν νικητή τον πρώην υπουργό Βιομηχανίας Αρνό Μοντεμπούρ.
Στη δημοσκόπηση υπήρχαν τα ονόματα και άλλων έξι υποψηφίων. Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους οκτώ υποψήφιους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος