Δεκατέσσερα χρόνια μετά τον ιστορικό πρώτο τίτλο στη Σανγκάη, η Εθνική πόλο γυναικών της Ελλάδας,έγραψε ιστορία και θριάμβευσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης, φθάνοντας ξανά στην κορυφή και με αφορμή αυτό το γεγονός μίλησε στον «αέρα» του ενημερωτικού ραδιοφώνου του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, o Γιάννης Βρούτσης, Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού.
Ο κ. Βρούτσης αρχικά, σημείωσε «Είναι πολυεπίπεδα αυτά τα μηνύματα τα οποία δημιουργούνται και οι επιπτώσεις που θα έχει αυτή η τεράστια επιτυχία της ελληνικής Εθνικής ομάδας. Πρώτα και κύρια για τον ίδιο τον ελληνικό αθλητισμό, σε επίπεδο παγκόσμιο (αυτή η νίκη), στέλνει ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία παγκόσμια δύναμη που μπορεί και ότι θέλει μπορεί να το καταφέρει. Αρκεί να προσπαθήσει, να μοχθήσει οργανωμένα, να κάνει μία προσπάθεια και να είμαστε πάντα υπολογίσιμοι στο παγκόσμιο αθλητικό σύστημα. Στο εσωτερικό της χώρας αυτό που έχει για μένα μεγαλύτερη σημασία και αξία είναι ότι τα κορίτσια αυτά γίνονται εμβληματικές προσωπικότητες προς όλα τα παιδιά της χώρας και γίνονται πλέον οι μαγνήτες για να έρθουν τα παιδιά στον αθλητισμό. Αυτό είναι το σημαντικό. Να γίνει δηλαδή, μια ελκυστική προσπάθεια να έρθουν τα παιδιά στον αθλητισμό ανεξαρτήτου αθλήματος. Αυτό είναι το πολύ θετικό».
Και συμπλήρωσε «(…) Καμία χώρα στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο, δεν γνωρίζει τον αθλητισμό της, όπως εμείς. Έχουμε καταγράψει, τα πάντα και φαίνεται ότι ο υγρός στίβος αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα και από θέμα συμμετοχής αθλητών, παιδιών δηλαδή που πάνε και ενεργοποιούνται στον υγρό στίβο, στο κολύμπι, στην ανοικτή θάλασσα, στο πόλο, αλλά και από επιδόσεις. Αυτό δείχνει ότι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις υπέρ του συγκριτικού πλεονεκτήματος που λέγεται υγρός στίβος. Αυτό σημαίνει περισσότερα κολυμβητήρια, περισσότερο επενδύσεις στον υγρό στίβο και μεγαλύτερη σημασία στα συγκεκριμένα αθλήματα του υγρού στίβου. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτεία πρέπει να βλέπει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, προσήλωση και να παίρνει αποφάσεις υπέρ του συγκεκριμένου αθλήματος. Και είναι κάτι που ήδη το κάνουμε (…)».
Σε ερώτηση τώρα για το αν έχουμε τελειώσει με το θέμα της βίας στον αθλητισμό, μέσα και έξω από τα γήπεδα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού είπε χαρακτηριστικά «Η βία με την έννοια της βίας, δεν τελειώνει ποτέ, ούτε θα τελειώσει. Ο περιορισμός της όμως είναι ένα ζήτημα για το οποίο μπορούμε να μιλήσουμε και εδώ μπορώ να σας πω με αίσθημα πολύ υπερηφάνειας, ότι ως υπουργός, στηριζόμενος και από την ίδια την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, πήραμε αποφάσεις για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, γενναίες, τολμηρές, θαρραλέες, που όλοι έχουν δει ότι έχουν αλλάξει τα ΠΑΝΤΑ στα γήπεδα. Αποφάσεις οι οποίες δεν κινήθηκαν στο στερεότυπο των πολλών δεκαετιών να αυστηροποιήσουμε μόνο τις ποινές. Ήταν αποφάσεις οι οποίες είχαν διαρθρωτικά χαρακτηριστικά. Το να βάλουμε κάμερες σε όλα τα γήπεδα τελευταίας τεχνολογίας που δεν υπήρχαν και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο και να βλέπουν κάθε μεριά του γηπέδου, στο να βάλουμε πλέον ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο ταυτοποιεί την ταυτότητα του κάθε φιλάθλου, όποιος μπαίνει δηλαδή, μέσα ξέρουμε την ιδιότητά του, που μένει, το τηλέφωνό του, τα πάντα και φυσικά οι αποφάσεις να μην παίρνονται μετά από 1 2 χρόνια και να είναι υποκειμενικές στη βάση της επιθυμίας του υπουργού ή κάποιων άλλων παραγόντων, αλλά με βάση καθαρούς κανόνες (…). Αυτό λοιπόν, άλλαξε τα πάντα. Αυστηρές κυρώσεις, συμμόρφωση πλέον και από τις ΠΑΕ, οι οποίες συμβάλλουν τα μέγιστα στους φιλάθλους τους, για να μην ξαναδούμε τέτοια έκτροπα και ταυτόχρονα και το εισιτήριο, το ηλεκτρονικό, το τακτοποιημένο και οι κάμερες, όλα έπαιξαν το ρόλο τους. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αυτή η κυβέρνηση έκανε αυτό το πολύ μεγάλο και σημαντικό βήμα αντιμετώπισης αθλητικής βίας, το οποίο, είναι ορατό και αισθητό από όλους τους φιλάθλους και από όλη την κοινωνία».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος