Γ. Σταμάτης στο Πρώτο: Μέσα σε δύο χρόνια γίνονται πραγματικότητα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος επί δεκαετίες (audio)

Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ η σημερινή με την κυβέρνηση να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά για τις συνθήκες θανάτου 25χρονου ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη και να είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή νέους θεσμούς στην κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητάς τους με ενεργητικές πολιτικές συμπερίληψης των ΑΜΕΑ δικαιωματικού χαρακτήρα.

Πρόκειται όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8, στην εκπομπή «Σε διάδραση» και στην Αρετή Μπίτα, ο Γιώργος Σταμάτης ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας για τον θεσμό του «Προσωπικού Βοηθού» που θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή το πρώτο εξάμηνο του νέου χρόνου με προοπτική να εφαρμοστεί καθολικά μετά από δύο χρόνια. Πρόκειται για καινοτομία καθώς δεν αφορά επίδομα, αλλά παροχή υπηρεσίας.
Παράλληλα, θα αρχίσει η εκπαίδευση κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων ατόμων με οπτική αναπηρία ώστε να γίνουν άμεσα και πιο σύντομα χρήστες του λευκού μπαστουνιού. Θεσμός που σχετίζεται με την προσβασιμότητα. Το δικαίωμα να ζεις ανεξάρτητα στο δομημένο περιβάλλον και να έχεις ίσα δικαιώματα με όλους τους ανθρώπους και δυνατότητα προσβασιμότητας σε όλους τους χώρους.
Το κείμενο δράσης της κυβέρνησης είναι παράλληλα και κείμενο λογοδοσίας. Μέσα σε δύο χρόνια γίνονται πραγματικότητα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος επι δεκαετίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος