Γ. Πλειός στο Πρώτο : Δημιουργείται στην Ελλάδα Φορέας για την καταγραφή παραβιάσεων της ελευθερίας του Τύπου (audio)

Την πτώση της χώρας μας στη χειρότερη θέση ως σήμερα ως προς την ελευθερία του Τύπου καταγράφει η φετινή έκθεση της ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.
Με αφορμή την αξιολόγηση αυτή, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Απολύτως Σχετικό” και τον Ανδρέα Παπασταματίου ο Καθηγητής ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ, Γιώργος Πλειός.

Η Έκθεση δεν λαμβάνει υπ όψη μόνο το θέμα του Βαξεβάνη και της Παπαδάκου που βάρηνε στην αξιολόγηση της ελευθερίας του τύπου στη χώρα μας, είπε. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που λαμβάνονται υπόψη χωρίς να γνωρίζω ποιος απαντά στις λίστες των ερωτήσεων. Το ερωτηματολόγιο υποβάλλεται το Φθινόπωρο σε μια λίστα Δημοσιογράφων και ανθρώπων του Τύπου σε κάθε χώρα, επεξεργάζεται και τα αποτελέσματα δημοσιοποιούνται αρχές Μαϊου.

Χαρακτήρισε την ποιότητα του Τύπου στη χώρα μας την χειρότερη ποτέ. Φτάσαμε στην 108η θέση, τη χειρότερη που κατείχε ποτέ η Ελλάδα.
Εχει βαρύνει πολύ η ανεξιχνίαστη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, είχαμε παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, τη λίστα Πέτσα, τις διώξεις Δημοσιογράφων, τις υποθέσεις του Βαξεβάνη και της Παπαδάκου.
Δεν είναι μόνο η έκθεση των ΔΧΣ.
Εξι διεθνείς Οργανισμοί ανέφεραν προβλήματα και παραβιάσεις του Τύπου στην Ελλάδα. Είχαμε επίσης και την έκθεση του European Center of Press and Media Freedom.

Αποκάλυψε επίσης ότι βρίσκεται στα σκαριά μια Ανεξάρτητη Αρχή στην Ελλάδα, αντίστοιχη με τους Δημοσιογραφους Χωρίς Σύνορα, που θα καταγράφει παραβιάσεις της ελευθερίας του τύπου και θα έχει και εποπτεύοντα ρόλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος