Γ. Πλακιωτάκης στο Πρώτο: Κανένας λόγος για να ικανοποιηθεί το αίτημα του κ. Κασσελάκη περί εθνικών εκλογών-Η ΝΔ έχει νωπή λαϊκή εντολή (audio)

Για το πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, όπου βρέθηκε καλεσμένος, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, Αντιπρόεδρος Α’ της Βουλής, πρώην υπουργός και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

«Το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που ήταν και συμβολική για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε στον Θάνο Σιαφάκα στην αρχή της συνομιλίας τους, συμπληρώνοντας το εξής «πενήντα χρόνια από την ίδρυσή μας, από τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ένα συνέδριο το οποίο επιβεβαίωσε την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας και βεβαίως υπογράμμισε τις πολύ μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησής μας των τελευταίων πέντε ετών, καταγράφοντας ταυτόχρονα και την κρισιμότητα των ευρωεκλογών, οι οποίες έχουν διπλή σημασία: από τη μια πλευρά καλούνται να αναδείξουν τις δυνάμεις που μπορούν να συμβάλουν στην πολυεπίπεδη ευρωπαϊκή στρατηγική και αυτονομία και από την άλλη βέβαια να διεκδικήσουν περισσότερους πόρους, ενιαία στρατηγική για το μεταναστευτικό και πιο ευέλικτη Κοινή Αγροτική Πολιτική».

«Σε αυτές τις εκλογές θα κριθεί όχι μόνο η ψήφος μας για την Ευρώπη αλλά θα κριθεί και η θέση της χώρας μας στην Ευρώπη»

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο δημοσιογράφο «οι κάλπες είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον (…). Με άλλα λόγια, επειδή την επόμενη περίοδο, τα επόμενα πέντε χρόνια, η Ευρώπη θα κληθεί να διαχειριστεί πολλά και σημαντικά ζητήματα, από το μεταναστευτικό, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την ευρωπαϊκή άμυνα χρειάζεται η πατρίδα μας μια ισχυρή παρουσία εντός Ευρώπης, που θα κρατήσουμε βέβαια και εν πολλοίς και το μέλλον της πατρίδας μας για τα επόμενα χρόνια. Και βεβαίως θα στείλουν και πολιτικά μηνύματα, με την έννοια ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η σταθερότητα στην πατρίδα μας-διότι μην ξεχνάμε ότι βιώνουμε ένα διεθνές περιβάλλον με έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή (…). Το εθνικό αποτύπωμα αυτών των ευρωεκλογών έχει βαρύνουσα σημασία και για τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις (…). Σ’ αυτές τις εκλογές να είστε βέβαιοι και θέλω να διαβεβαιώσω τους ακροατές σας ότι η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει και είναι κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Εξάλλου, είμαστε η μόνη επιλογή διακυβέρνησης».

«Η ΝΔ έχει νωπή λαϊκή εντολή-Κανένας λόγος για να ικανοποιηθεί το αίτημα του κ. Κασσελάκη περί εθνικών εκλογών»

Αυτό υπογράμμισε ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στο τέλος της συνομιλίας του με τον δημοσιογράφο αναφερόμενος στο άρθρο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στην εφημερίδα «Καθημερινή», για το ζήτημα των εθνικών εκλογών σημειώνοντας «πριν από λίγους μήνες μας υπερψήφισαν οι πολίτες για να συνεχίσουμε την πορεία προόδου και ευημερίας. Με άλλα λόγια, την ενίσχυση της θέσης της χώρας μας σε ένα περιβάλλον όπου η Ελλάδα αποτελεί το μοναδικό πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Και μην ξεχνάμε βέβαια και τις σημαντικές επιτυχίες που καταγράψαμε και βάσει αυτών κριθήκαμε. Μην ξεχνάμε ότι η αντιπολίτευση και την περίοδο του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα κλίμα διχασμού στην ελληνική κοινωνία με ψεύδη. Εξάλλου και η πρόσφατη χθεσινή δημοσκόπηση αποτυπώνει ότι οι πολίτες στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία απορρίπτουν το συγκεκριμένο αίτημα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος. Η Νέα Δημοκρατία έχει νωπή λαϊκή εντολή. Οφείλει να σεβαστεί αυτή την εντολή κι εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία προόδου και ανάπτυξης της χώρας μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος