Γ. Πετρίδης στο Πρώτο: Κυρίαρχη μουσική η hip hop που έχει θυμό- Οι μουσικοί δεν επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία (audio)

«Για εμένα είναι κάθε μέρα, ημέρα μουσικής, οπότε δεν ξέρω τι να διάλεγα για σήμερα, υπάρχουν τόσο υπέροχα πράγματα από διάφορα είδη μουσικής» τόνισε μιλώντας για την σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, ο κορυφαίος μουσικός παραγωγός, με την μακροβιότερη μουσική εκπομπή στο ελληνικό ραδιόφωνο Γιάννης Πετρίδης.

«Ίσως αυτές οι ημέρες να έχουν νόημα για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που η καθημερινότητα δεν τους αφήνει να επικεντρωθούν σε πράγματα όπως η μουσική. Απλά τους θυμίζει ότι υπάρχει και η μουσική. Γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την μουσική, απλά τους θυμίζει ότι υπάρχει αυτή η υπέροχη αίσθηση όταν ακούς μουσικά κομμάτια» συμπλήρωσε ο κ. Πετρίδης. Παρακολουθώντας ιστορικά την μουσική των τελευταίων 100 χρόνων, υπήρξαν 2 παγκόσμιοι πόλεμοι και τόσοι άλλοι πόλεμοι οι οποίοι κατά καιρούς επηρέασαν την μουσική, ιδιαίτερα ο πόλεμος στο Βιετνάμ, σημείωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι ήταν δεκάδες οι καλλιτέχνες που με τον δικό τους τρόπο σχολίασαν μέσα από τα τραγούδια της εκείνη την εποχή.

«Αυτό δεν υπάρχει πια, εδώ και κάποιες δεκαετίες. Δηλαδή, δεν βλέπω τώρα τους μουσικούς να επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία που είναι τόσο κοντά και μέσα στην Ευρώπη. Δεν βλέπω μουσικά έργα που να γράφονται και να έχουν και απήχηση στον κόσμο. Το είχα παρατηρήσει ιδιαίτερα όταν έγινε η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, ήταν λιγότεροι οι καλλιτέχνες σε σχέση με παλιότερες δεκαετίες, που έγραψαν τραγούδια για αυτό το γεγονός που σημάδεψε τις ΗΠΑ αλλά και τον κόσμο» προσέθεσε.

Οι νεότεροι καλλιτέχνες ασχολούνται με άλλα θέματα πια, εξήγησε ο Γιάννης Πετρίδης, επικεντρώνοντας στον μεγάλο θυμό που χαρακτηρίζει τα τραγούδια της κυρίαρχης μουσικής σκηνής και που δεν είναι άλλη, από την hip hop, εδώ και αρκετά χρόνια μάλιστα. «Εκεί υπάρχει ένας θυμός και γι’ αυτό πιστεύω ότι το hip hop είναι κυρίαρχο είδος που ξεκίνησε και αυτό από την Αμερική, αλλά είναι και στην Αγγλία και στην Γαλλία. Εγώ αναρωτιέμαι πώς παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση εδώ και χρόνια και στην Ελλάδα, δεν βλέπουμε να υπάρχουν καινούρια πολιτικά τραγούδια, όπως είχαν εμπνεύσει γενιές και γενιές τα τραγούδια του Θεοδωράκη και άλλων καλλιτεχνών της δεκαετίας του 60’ και αργότερα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αγαπημένος ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιάννης Πετρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος