Γ. Πεταλωτής στο Πρώτο: Για το 4-2-1 ήταν αρμόδιος ο κ. Παπαμιμίκος (ΝΔ) και ο κ. Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (audio)

«Αυτή η χρονική περίοδος είναι πάρα πολύ κοντά. Αν ψάξει κανείς στο google το τι έγινε τότε, είναι ξεκάθαρο. Τα fake news είναι άλλα» σχολίασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο Γιώργος Πεταλωτής, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση μεταξύ των δύο διεκδικητών, για το 4-2-1 της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

«Όταν υπάρχουν 50 λήμματα στο google για την αξιοκρατία της εποχής, θα δείξει ότι όταν εφαρμοζόταν αυτό το 4-2-1, το οποίο εμείς δεν το θυμηθήκαμε τώρα, από τότε το καταγγέλλαμε, ότι ήταν πραγματικά μία ανατροπή από το άνοιγμα προς την κοινωνία και την αξιοκρατία που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου με το opengov. Θα δει κανείς για παράδειγμα ότι για την επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων από την πλευρά της ΝΔ για το 4-2-1 ήταν αρμόδιος ο κ. Παπαμιμίκος και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ήταν αρμόδιος ο κ. Ανδρουλάκης. Εγώ δεν λέω ότι ήταν επιλογή του κ. Ανδρουλάκη το 4-2-1 αλλά το διαχειρίστηκε ως γραμματέας, προφανώς κατ’ εντολήν του προέδρου, είναι σαφέστατο. Fake news είναι να προσπαθούμε να αποκλείσουμε την αλήθεια σε μια εποχή που το διαδίκτυο μας την λέει στο πρώτο δευτερόλεπτο. Καλώ όλους να γκουκλάρουν τι γινόταν εκείνη την εποχή και θα δούμε πραγματικά ποιος διαχειριζόταν και τι» κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

Σε σχέση με την δημόσια δήλωση στήριξης του Ανδρέα Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη για τον δεύτερο γύρο, ο κ. Πεταλωτής, υπογράμμισε πως ήταν με μαθηματική ακρίβεια αναμενόμενη. «Δεν μας αιφνιδίασε καθόλου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει κριθεί τίποτα. Το τι κάνει ένας πρώην υποψήφιος αρχηγός έχει την αξία του, από δω και πέρα όμως υπάρχουν χιλιάδες ψηφοφόροι που ψήφισαν Ανδρέα Λοβέρδο και θα κάνουν την επιλογή τους».

Όσο αφορά στην διεξαγωγή debate ανάμεσα στους δύο τελικούς υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, στην πρόκληση της ΕΡΤ η πλευρά Παπανδρέου εννοείται ότι δέχτηκε, σημείωσε ο κ. Πεταλωτής,  γιατί αυτή την φορά θα είναι ένα πραγματικό debate αν γίνει, είπε χαρακτηριστικά. «Δεν θα είναι η επιλογή μιας ατάκας ανάμεσα σε 6 υποψηφίους, 40 δευτερολέπτων, με χρόνο μικρότερο και από της ερώτησης, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος που απαξιώνει τους ίδιους τους υποψηφίους. Είναι ευκαιρία να υπάρξει ο δημόσιος πολιτικός διάλογος που δεν υπήρξε την πρώτη Κυριακή. Αν θέλουν πραγματικά οι δύο μονομάχοι, γιατί πρόκειται για δύο αξιόλογους συντρόφους υποψηφίους για το ΚΙΝΑΛ, να γίνει πολιτική συζήτηση προς όφελος του κόμματος θα πρέπει να υπάρχει διευρυμένος χρόνος και συγκεκριμένα θέματα για να μάθουμε και τι άποψη έχει ο καθένας».

«Είναι αυτονόητο ότι θα μείνει ο κ. Παπανδρέου», απάντησε ο κ. Πεταλωτής, στο τι θα κάνει την επόμενη ημέρα της εκλογής προέδρου, εάν δεν είναι ο ίδιος ηγέτης του κόμματος. «Μπαίνει σε μια διαδικασία ρισκάροντας την φήμη του, ρισκάροντας τις θέσεις που έχει. Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος δεν αρέσκεται να είναι βουλευτής και να μην μιλάει, άρα όλο αυτό που κάνει έχει ρίσκο και το αναγνωρίζει το ρίσκο, γιατί ακριβώς το χρειάζεται το ΚΙΝΑΛ, ένας φορέας σοσιαλδημοκρατίας που πάει να γίνει ισχυρός και χρειαζόμαστε όλοι, αυτό είναι αυτονόητο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος