Γ. Πεταλωτής στο Πρώτο για την υποψηφιότητα Παπανδρέου: Η πρόσκληση για προοδευτική διακυβέρνηση απευθύνεται στους πολίτες, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ (audio)

Στόχος της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι «να έχουμε ένα σαφές προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό σοσιαλδημοκρατικό στίγμα, που θα προσφέρει την εναλλαγή στην κοινωνία για να μπορέσει να πάει μπροστά η χώρα, καθώς το να γινόμαστε συμπλήρωμα και να είμαστε μια μικρή δύναμη που θα παίζει “από εδώ και από εκεί” δεν μας αφορά και κυρίως δεν είναι το χρήσιμο για τη χώρα», τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής, εκ των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Είναι η μεγάλη προσπάθεια να κάνουμε ξανά μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη, η οποία οφείλει να έχει ένα σαφές και μεγάλο αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία μετά τα όσα πέρασε η παράταξη μας στην προσπάθεια να υπηρετήσει τη χώρα. Είναι μια πολύ καλή αφορμή να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με μια “νέα Αλλαγή” και κυρίως να μιλήσουμε για το παρόν και για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι λείπει από τη χώρα «ο σοβαρός χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς, αυτός ο χώρος που κράτησε τη χώρα μας στην Ευρώπη και δεν την άφησε να χρεωκοπήσει μέσα από πολύ δύσκολες αποφάσεις της περιόδου 2009-2012, που στοίχισαν και στον ελληνικό λαό». Πρόσθεσε, δε, ότι ο χώρος έχει λοιδορηθεί και κατηγορηθεί, αλλά «με τις πολύ μεγάλες και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν σε μόλις 2 χρόνια, πορευόμαστε ακόμη και σήμερα», συμπληρώνοντας ότι «χρειάζεται ανανέωση στο πολιτικό σύστημα και ταυτόχρονα πρέπει να μπουν νέοι στόχοι για τη χώρα».

Αναφέρθηκε στη συζήτηση για το ζήτημα των συνεργασιών, «λόγω και του μικρού εκλογικού ποσοστού που δεν είχαμε συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες», λέγοντας πως «θέλουμε να γίνουμε η πραγματική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένες επιλογές».

Ερωτηθείς για το εάν τα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» αποτελούν ένα κάλεσμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι «δεν μας αφορά η συζήτηση με όρους κομματικών προσκλήσεων». Υπογράμμισε ότι είναι μια πρόσκληση προς τους προοδευτικούς πολίτες οι οποίοι στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα κόμματα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να επιστρέψουν στον χώρο στον οποίο ανήκουν. «Είναι μια πρόσκληση στους πολίτες και στην κοινωνία», προκειμένου να υπάρξουν αλλαγές ώστε «να πάει η χώρα μπροστά και να μην επιστρέψουμε σε καταστάσεις χρεοκοπίας», διευκρίνισε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τους όρους “πρόοδος” και “συντήρηση”», καθώς υπάρχει σαφές προοδευτικό ή συντηρητικό στίγμα για όσα γίνονται στη χώρα, από την οικονομία έως την πράσινη ανάπτυξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος