Γ. Πατούλης στο Πρώτο: Προχωράμε γρήγορα τις εξετάσεις υποψήφιων οδηγών (audio)

«Λόγω covid υπήρχαν εύλογες διαδικασίες προφύλαξης, δεν γίνονταν εξετάσεις. Θεωρήσαμε πως ήρθε η ώρα, τώρα, λόγω συσσωρευμένων αιτημάτων για δίπλωμα οδήγησης, να μπορούμε να τα εξυπηρετήσουμε», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

Για να διευκολυνθεί το πλήθος των υποψήφιων οδηγών, που βρίσκονται σε αναμονή για τις θεωρητικές εξετάσεις, να μπορούν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να δίνουν εξετάσεις ακόμα και την Κυριακή, δηλαδή όλες τις ημέρες της εβδομάδας, υπό την προϋπόθεση της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό.

Όπως εξήγησε ο κ. Πατούλης, θα υπάρξει αύξηση και στις αίθουσες εξέτασης και μεγαλύτερη διάρκεια στην διάρκεια της ημέρας και στις ημέρες εξέτασης, για να μπορέσουν να λάβουν το δίπλωμά τους οι υποψήφιοι οδηγοί. «Θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία, θα υπάρξει η διαδικασία των σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν, πλήρωση 50% των αιθουσών, αποστάσεις εντός της αίθουσας, χρήση μασκών και απολυμάνσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο Γιώργος Πατούλης, ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ερωτηθείς για τα εμβόλια και τις μάσκες, σημείωσε πως αυτή την στιγμή υπάρχει ο φόβος για το 4ο κύμα. «Εμβολιαστικά δεν έχουμε προχωρήσει όσο θα θέλαμε, δεν έχει ακόμα θωρακιστεί η κοινωνία, γιατί άνω του 50% παραμένουν ανεμβολίαστοι».
Αναφορικά με τις μάσκες, υπογράμμισε ότι αυτοί που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να κινούνται με ελεύθερο τρόπο και στα ταξίδια τους και στις κοινωνικές τους επαφές, εφόσον έχει επιτευχθεί η ανοσία. Μέσα στον Ιούλιο θα βγάλουμε τις μάσκες,  γιατί και τα κρούσματα και η ένταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει μειωθεί, λόγω και του εμβολιασμού και της συσσώρευσης του κόσμου στους εξωτερικούς χώρους, προανήγγειλε ο κ. Πατούλης.
Προειδοποίησε τέλος, πως μπορεί να γυρίσουμε σε ένα 4ο κύμα. «Αν δεν έχουμε ανοσία, παράγονται οι μεταλλάξεις που μπορεί να αφορούν όλους μας, δηλαδή μπορεί να επανέλθουμε σε εμβολιαστικές διαδικασίες, που δεν θα είναι η τρίτη δόση, αλλά ένα άλλο εμβόλιο», κατέληξε ο Γιώργος Πατούλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος