Γ. Πατούλης στο Πρώτο: Μέχρι το μεσημέρι πρέπει να έχουν ελεγχθεί όλες οι μικροεστίες (audio)

«Μετά από μια πολύ δύσκολη βραδιά, όπου υπήρχε η αγωνία από τις μικροεστίες για αναζωπύρωση, ευτυχώς φτάσαμε στο πρωί χωρίς να υπάρχουν σημαντικές αναζωπυρώσεις. Έχουν αναλάβει από τις πρώτες πρωινές ώρες οι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, θα πρέπει μέχρι το μεσημέρι να έχουμε δώσει το καλύτερο δυνατό και να έχουν ελεγχθεί πλήρως όλα αυτά τα σημεία των μικροεστιών», σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Και εμείς μέσα από το κάλεσμα του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουμε αυξήσει τις δυνάμεις, με πάνω από 60 υδροφόρα οχήματα μαζί με σκαπτικά και μικρά πυροσβεστικά, συνεπικουρώντας  την προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων του ΠΣ, για να σβήσει και η πιο μικρή εστία που μπορεί με την αύξηση της ισχύος του ανέμου να δημιουργήσει νέα αναζωπύρωση».

Μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς, θα καταγραφούν οι ζημιές, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την αποκατάσταση σπιτιών και επιχειρήσεων, είπε ο κ. Πατούλης. «Όμως αυτά ξαναγίνονται. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ζώων που απομακρύνθηκαν συστηματικά».

Αυτή η φωτιά δεν είχε καμία σχέση με φερτά υλικά της αστικής περιοχής, τόνισε. Ήταν μια καθαρή δασική φωτιά υψηλού θερμικού φορτίου, λόγω του καύσωνα και λόγω της πυκνότητας της δασικής περιοχής στα αρχικά στάδια μόνο τα εναέρια μέσα μπορούσαν να συνδράμουν. «Προφανώς είναι πολύ βελτιωμένες οι αστικές περιοχές από τα φερτά, δεν υπάρχουν αυτά που υπήρχαν στα τέλη της άνοιξης, αρχές καλοκαιριού, υπήρχε και η σχετική επιδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών άρα δεν υφίστατο τέτοιο ζήτημα. Πρέπει να δούμε από πού προήλθε η φωτιά. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα φωτίσει τα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται η φωτιά να προήλθε από κάποιο σπινθήρα από μετασχηματιστή κολώνας της ΔΕΗ».

Οι ευπαθείς ομάδες, σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα του καύσωνα και του καπνού που έχει μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της Αττικής καλό είναι να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους, συνέστησε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος