Γ. Παπαδημητρίου, πρ. ΜΟΔ: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ξοδεύει χρήματα από το νέο «ΕΣΠΑ 2021-2027» – Από σήμερα οι αιτήσεις

Μέσα από το app.opske.gr, το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, οι δικαιούχοι θα κάνουν ταχύτατα τις καταχωρήσεις τους.

«Σήμερα ανοίγει στις 12:00 η πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι δυνητικοί δικαιούχοι να κάνουν αιτήσεις για τη λεγόμενη ψηφιακή μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Παπαδημητρίου, πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) αποκαλύπτοντας ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ξοδεύει, πρώτη χρήματα, στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Και όπως τόνισε, «με το που κάνει κάποιος αίτηση άμεσα αξιολογείται, άμεσα εντάσσεται».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τη δέσμη δράσεων κρατικών ενισχύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι θα διατεθούν περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορούν να κάνουν δαπάνες που θα αφορούν τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό.

Απλοποιήθηκε η διαδικασία υποβολής φακέλου

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται «μέσα από το app.opske.gr, το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, το οποίο είναι πολύ πιο γρήγορο, είναι όλα ψηφιοποιημένα και οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν ταχύτατα τις καταχωρήσεις τους».

Όπως τόνισε οι ενδιαφερόμενοι δεν θα θα πρέπει να ξεπεράσουν το χρονικό ορίζοντα που έχει τεθεί από τον φορέα γιατί σε διαφορετική περίπτωση η αίτησή τους θα είναι εκπρόθεσμη.

«Αμέσως θα πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις τους και αν υπάρχει κάποιο λάθος να έχουν χρόνο να μπορούν να το διορθώσουν» σημείωσε ο πρόεδρος της ΜΟΔ.

Mε σειρά προτεραιότητας η εξέταση των αιτήσεων

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, τα επενδυτικά σχέδια θα εξετάζονται με σειρά προτεραιότητας ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Επίσης, η κάθε επιμέρους Δράση καλύπτει διαφορετικού ύψους επενδυτικά σχέδια ενώ υποβολή αίτησης χρηματοδότησης επιτρέπεται μόνο σε μία δράση.

«Με το που κάνει κάποιος αίτηση άμεσα αξιολογείται, άμεσα εντάσσεται», σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου επισημαίνοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι η πανδημία έβαλε στη ζωή μας πολλά ψηφιακά εργαλεία και, άλλαξε τη φιλοσοφία του επιχειρείν. Όλες οι επιχειρήσεις να τα βλέπουν ως μία διαδικασία προσαρμοσμένη υποχρεωτικά στην επιχείρησή τους».

Και όπως τόνισε «κάθε χρόνο βγαίνουν προγράμματα ΕΣΠΑ, άρα κάθε χρόνο θα πρέπει να είναι έτοιμες οι επιχειρήσεις να μπορούν να απορροφήσουν. Να μπορούν να είναι έτοιμες να υποβάλουν φακέλους, διότι θα έχουν δυνατότητα χρηματοδότησης. Δεν είναι κάτι περιστασιακό, είναι κάτι που θα γίνεται καιρό».

Μιλώντας για τη διαδικασία δήλωσε ότι η διαδικασία έχει απλοποιηθεί αλλά οι επιχειρηματίες καλό είναι να ζητήσουν τη συνδρομή ενός ειδικού για να μην υπάρχουν λάθη στην αίτησή τους.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ξοδεύει πρώτη χρήματα στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027», αποκάλυψε ο κ. Παπαδημητρίου.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος