Γ. Παναγιωτακόπουλος (ΕΟΔΥ) στο Πρώτο: Πώς πρέπει να γίνουν οι παρελάσεις – «Δεν είμαι τρομολάγνος, αλλά να μην είμαστε και άφρονες» (audio)

«Ο ιός είναι εδώ, η πανδημία είναι εδώ, δεν έχει φύγει, δεν σημαίνει ότι θα είναι εδώ για πάντα , αλλά το μάθημα μας το έχουμε πάρει από πέρυσι», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη, αναφορικά με το τι θα πρέπει να προσέξουμε με τις παρελάσεις και τις εορταστικές εκδηλώσεις ειδικά στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την μεγάλη εορτή του Αγίου Δημητρίου και την Εθνική Επέτειο της 28η Οκτωβρίου.

«Η κοινωνία πρέπει να λειτουργήσει γιατί είμαστε σε μια διαφορετική φάση με το 60% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί. Χρειάζεται ένα μέτρο, νομίζω ότι οι τοπικές αρχές έχουν τη δυνατότητα, λαμβάνοντας υπόψιν τις συμβουλές των επιδημιολόγων να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο ώστε και η διάδοση του κορονοϊού να αποτραπεί και η δραστηριότητα η κοινωνική και η εορταστική να λάβει χώρα», υπογράμμισε

Ερωτηθείς για το εάν πρέπει να υπάρχει κόσμος ή να ληφθούν μέτρα και ειδικές πρόνοιες για την αποφυγή του συνωστισμού στην παρέλαση Παναγιωτακόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν τρόποι μια εκδήλωση να υποστηριχθεί με μέτρα λογικά. «Δεν είμαι τρομολάγνος, αλλά να μην είμαστε και άφρονες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος ανέφερε πως με βάση την ανάλυση που έκανε ο κ. Τσιόδρας αλλά και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, προκύπτει ένα  αδιάσειστο στοιχείο  ότι από τους θανόντες περίπου το 90% ήταν ανεμβολίαστοι, το υπόλοιπο 10% είναι είτε υπερήλικες είτε είχε βαριά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας. Όπως είπε ο υγιή 30χρονος ή 35χρονος που κατέληξαν είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, επαναλαμβάνοντας ότι το εμβόλιο είναι το βασικό όπλο της κοινωνίας.

Αναφερόμενος στα νέα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν αλλά και στο μονοκλωνικά , σημείωσε πως από τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα , φαίνεται πως μειώνουν την νοσηρότητα και την θνησιμότητα πάνω από 50% και δημιουργούν ελπίδες ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος