Γ.Ορφανός: «Με τον νόμο του 2006 μειώθηκαν κατά 80% τα οπαδικά επεισόδια»

Ο πρώην βουλευτής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ” για την έξαρση της οπαδικής βίας και την επίδραση του νόμου, που ψηφίστηκε επί δικής του θητείας στο υφυπουργείο Αθλητισμού το 2006.

«Εγώ το πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον, έχει τεράστιες δυνατότητες, υπάρχει ο τρόπος να το πετύχουμε. Βέβαια, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση μακριά από αυτά, που συζητάμε και σε μία στιγμή, που αισθανόμαστε ότι η Θεσσαλονίκη γίνεται κέντρο για άλλα πράγματα, αρνητικά, που μας ενοχλούν, που μας πονούν. Εκείνο το πρωινό (σ.σ. της δολοφονίας του Άλκη) ήμουν στο Όσλο της Νορβηγίας. Όταν πληροφορήθηκα το γεγονός ένιωσα σαν κάποιος δικός μου να ‘φυγε. Ήταν ένας δικός μου, ένας φίλος, ένα παιδί ενός γείτονα, το οποίο δεν μπλέχτηκε σε κατάσταση, δεν πήγε να μονομαχήσει, πήγε μία βόλτα. Και αντί για τη βόλτα, έχασε τη ζωή του και ευτυχώς γλίτωσαν και οι υπόλοιποι, οι οποίοι βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση», αναφέρει αρχικά ο Γιώργος Ορφανός για τη δολοφονία, που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Σχετικά με τον νόμο, που ψηφίστηκε το 2006 όταν ο Γιώργος Ορφανός ήταν υφυπουργός Αθλητισμού ο ίδιος ανέφερε:

«Στην αρχή είχαν γίνει 19 φυλακίσεις. Καταδικάστηκαν στα δικαστήρια και πήγαν φυλακή. Μετά, τα στοιχεία έλεγαν ότι το 60% (σ.σ. της μείωσης των επεισοδίων) έγινε 80%, δηλαδή καταλάγιασαν ακόμα περισσότερο τα επεισόδια και αυτοί, που πήγαν φυλακή ήταν μηδέν. Δεν έκαναν επεισόδια. Εκείνη η εποχή είχε την πρώτη της φάση, η δεύτερη φάση ήταν ότι είχαμε κερδίσει, σκεφτείτε ότι τριπλασιάστηκε ο κόσμος στα γήπεδα», σχολιάζει μεταξύ άλλων ο άλλοτε υφυπουργός Αθλητισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος