Γ. Μουζάλας στο Πρώτο: Δεν νοείται ιδιωτική πρωτοβουλία σε ζητήματα πρόνοιας χωρίς δημιουργικό και αυστηρό έλεγχο (audio)

«Δεν μπορεί να νοηθεί καμία ιδιωτική πρωτοβουλία σε ζητήματα πρόνοιας, σε ζητήματα εκπαίδευσης, χωρίς δημιουργικό και αυστηρό έλεγχο», δήλωσε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Όταν λέω αυστηρό έλεγχο, δεν εννοώ ποινικές διαδικασίες και κάποιο “μπόγια” να φωνάζει από πάνω. Εννοώ ότι αυτά είναι παιχνίδια που πρέπει να παίζονται με κανόνες οι οποίοι έχουν τεθεί από πριν. Σήμερα έχουμε όλα τα επιστημονικά εφόδια ώστε αυτοί οι κανόνες να είναι καθαροί», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τις αλλαγές που χρειάζεται το καθεστώς λειτουργίας των κοινωνικών δομών στην Ελλάδα.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν μικρότερες δομές. «Όταν μιλάμε για δομές γιγάντιες, όπως στην περίπτωση της «Κιβωτού» μια δομή που το σύνολο της είχε γύρω στα 1.300 παιδιά από ότι λέγεται, αλλά και μια δομή μικρότερη, που έχει 100 παιδιά, από τη σύστασή της είναι μη λειτουργική. Είναι ένα συχνό φαινόμενο. Αυτό αναγράφεται σε όλες τις εργασίες που έχουν γίνει από τις κρατικές δομές, σε αυτές τις δομές να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι προσελκύονται από τη δομή και έχουν μία ροπή στην παιδεραστία, να έχουν αυταρχισμό, ο οποίος προκαλείται μέσα από αυστηρές ιεραρχίες στρατιωτικού τύπου, που όσο και αν κανείς προσπαθεί στην αρχή να μην τις επιβάλει, μετά δημιουργούνται προβλήματα», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι η διεθνής τάση είναι η απόιδρυματοποίηση, να φεύγουν τα παιδιά, να καταργούνται οι μεγάλες δομές και τα παιδιά να εντάσσονται είτε σε υιοθεσία, είτε σε αναδοχή, είτε σε μικρές δομές των 6-7ατόμων η καθεμιά. «Εμείς μιλάμε για αναδοχή παιδιών, η οποία θα τελεί υπό τον έλεγχο της πολιτείας. Άρα μιλάμε για εκατοντάδες προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών και παιδαγωγών. Δεν μιλάμε για κάποιον ο οποίος παίρνει ένα παιδί και κάνει ότι θέλει. Εμείς λέμε να γίνονται οι ανάδοχες και οι μικρές δομές, τα σπίτια του παιδιού να γίνονται από τους δήμους με κρατική χρηματοδότηση και κρατική επιτήρηση», συνέχισε ο κ. Μουζάλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος