Γ. Μαυρωτάς στο Πρώτο: Το περιστατικό με τον Έρισκεν θα σώσει ζωές στο μέλλον (audio)

«Γίνονται προσπάθειες το τελευταίο διάστημα, να υπάρχουν απινιδωτές στα γήπεδα στη χώρα μας. Πριν ένα μήνα δημιουργήθηκε μια επιτροπή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που θα καταρτίσει ένα πρόγραμμα σεμιναρίων για την εκπαίδευση προπονητών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)».

Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας», με τον Θάνο Σιαφάκα, με αφορμή την κατάρρευση του ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Δανίας, Κρίστιαν Έρισκεν, στο παιχνίδι με τη Φινλανδία για το Euro 2020. Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής απινιδωτές υπάρχουν μόνο στα γήπεδα των μεγάλων κατηγοριών.

«Αυτό το περιστατικό με τον Έρικσεν που το είδαμε σε live μετάδοση, είναι ένα καλό σοκ. Θα σώσει ζωές στο μέλλον, καθώς θα συμβάλει στο να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να βλέπουμε αυτά τα ζητήματα με μεγαλύτερη συνέπεια, και όχι αποσπασματικά», τόνισε.

«Πρέπει όλοι μας να ξέρουμε πώς μπορούμε να δώσουμε τις πρώτες βοήθειες, είτε είμαστε προπονητές, συμπαίκτες, φυσικοθεραπευτές. Είδαμε το ρόλο που έπαιξε ο αρχηγός της εθνικής Δανίας στο συγκεκριμένο περιστατικό», επισήμανε ο κ. Μαυρωτάς, προσθέτοντας πως «υπάρχουν τέτοια περιστατικά, αλλά δεν τα βλέπουμε σε live μετάδοση», όπως συνέβη με τον ποδοσφαιριστή της Δανίας που σόκαρε όλο τον κόσμο.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος