Γ. Μαυρωτάς στο Πρώτο: Η ιστορία του Γιάννη είναι σαν ένα διδακτικό παραμύθι για τα παιδιά (audio)

«Μια συγκλονιστική ιστορία και επιτυχία που δείχνει πού μπορεί να σε φτάσει ο αθλητισμός, ανεξάρτητα από το από πού προέρχεσαι, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός σου», είναι τα λόγια με τα οποία σχολίασε τον θρίαμβο του μοναδικού Γιάννη Αντετοκούνμπο, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Ο Γιάννης είχε πάρει ατομικούς τίτλους, δύο φορές MVP, αλλά το να οδηγείς την ομάδα σου στον τίτλο του NBA, μετά από μισό αιώνα, είναι κάτι το οποίο είναι μια μοναδική επιτυχία, είναι μεν ομαδική επιτυχία, αλλά η συνεισφορά του Γιάννη, που μπορεί να μην ήταν μόνο η συνεισφορά του στον τελικό αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια που κέρδισαν στον πόντο, με την άμυνά του, με τα καλάθια του στο τέλος, είναι νομίζω αδιαμφισβήτητη και συγκλονιστική».

Προσέθεσε ο κ. Μαυρωτάς, πως ο αθλητισμός είναι το κατεξοχήν όχημα ενσωμάτωσης, συμμετοχής, άρσης των ανισοτήτων, ανοχής απέναντι στην διαφορετικότητα, κατά του ρατσισμού, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «αν θυμηθούμε την ομιλία του Νέλσον Μαντέλα, την ιστορική ομιλία του το 2000, που είχε πει ότι «sport has the power to change the world» δηλαδή ότι ο αθλητισμός έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, εκεί καταλαβαίνουμε και την πραγματική του διάσταση».

«Πρέπει την συνεισφορά του Γιάννη να την κάνουμε παράδειγμα για όλα τα παιδιά, ότι ανεξάρτητα από την αφετηρία σου, μέσα από τον προσωπικό σου κόπο και αξιοκρατική διαδικασία μπορείς να φτάσεις στην κορυφή. Η ιστορία του Γιάννη είναι σαν ένα παραμύθι με πολύ σημαντικό διδακτικό αντίκτυπο στα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. Αθλητισμού.

Ο κ. Μαυρωτάς  αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, περιγράφοντάς τους ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αβεβαιότητας, λόγω των εξελίξεων της πανδημίας, «εγώ ήλπιζα πως μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την επιστροφή στην κανονικότητα, όμως η πανδημία επιμένει, ο κορονοϊός εξακολουθεί να είναι εδώ κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Δεν νομίζω εδώ που έχουμε φτάσει, ότι υπάρχει περίπτωση ματαίωσης των ολυμπιακών αγώνων, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι αποστειρωμένοι, δεν θα έχουν την λάμψη, την αγκαλιά που υπήρχε στους προηγούμενους τόσο στο Τόκιο αλλά και σαν αίσθηση τηλεοπτική θα είναι λίγο πιο παγωμένη, αυτή η εικόνα που θα έρχεται. Οι αγώνες των άδειων σταδίων και των γεμάτων τηλεοράσεων».

Σε σχέση με την διοργανώτρια χώρα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, υπογράμμισε πως «οι Ιάπωνες κάνουν μια μεγάλη θυσία, γιατί έχουν όλα τα κόστη των αγώνων χωρίς να έχουν τα οφέλη τους και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και έναν σεβασμό ως κόσμος του αθλητισμού, γιατί και λόγω της μεγάλης υπερηφάνειας τους και της ιδιαίτερης ιδιοσυγκρασίας που έχουν, θα το πάνε μέχρι τέλους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όμως θα μείνουν στην ιστορία, ως οι αποστειρωμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος να γίνουν». Ο κ. Μαυρωτάς, εκτίμησε πως θα είναι μια «παράξενη τελετή έναρξης χωρίς την παρέλαση και την γιορτή των αθλητών και οι 83 Έλληνες και 11.000 περίπου αθλητές που θα πάνε από όλον τον κόσμο, θα νιώσουν κάτι πρωτόγνωρο, χωρίς τις ιαχές και την ανάσα του κόσμου από πάνω τους, όμως δεν παύει να είναι μια μεγάλη αθλητική γιορτή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος