Γ. Μαυρωτάς στο ΕΡΤNews: «Ο Παναθηναϊκός μας ξανανέβασε στα αθλητικά Ιμαλάια – Έδειξε που μπορεί να φτάσει η ομαδική δουλειά και το πείσμα»

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού μίλησε στο “UPDATE” του ΕΡΤNews για την σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού.

«Ο Παναθηναϊκός μας ξανάνέβασε στα μπασκετικά και όχι μόνο, αλλά στα αθλητικά θα έλεγα “Ιμαλάια” και βλέπουμε τις χαρές που μπορεί να μας δώσει ο αθλητισμός, όχι μόνο σε συλλογικό επίπεδο αλλά και ως χώρα. Γιατί θεωρώ ότι τέτοιες επιτυχίες, όπως του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, νομίζω πρέπει να τις γιορτάζει κάθε Έλληνας, γιατί δείχνουν το πρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού. Όπως και την Τετάρτη, ελπίζουμε ο Ολυμπιακός να καταφέρει να φτάσει στον πρώτο ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό τίτλο. Γιατί αυτό αντικατοπτρίζει μια επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού. Δηλαδή, ξεφεύγουμε από το στενό συλλογικό και πηγαίνουμε στο εθνικό», είπε μεταξύ άλλων.

Τόνισε πως, «ο αθλητισμός, κατά τη γνώμη μου, είναι τέσσερα πράγματα».

Όπως είπε, «είναι υγεία για τους πολίτες, είναι αξίες για τις νέες γενιές, είναι οικονομική ανάπτυξη και είναι εικόνα της χώρας. Και αυτή η εικόνα της χώρας ουσιαστικά παρουσιάζεται και εκφράζεται με τέτοιες εμφανίσεις, όπου δείχνουμε στον κόσμο πώς μπορούμε οργανωμένα, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, να φτάνουμε πολύ ψηλά και ενίοτε να κατακτάμε και την κορυφή και αυτό νομίζω ότι είναι το καλύτερο μήνυμα που μπορούμε να περάσουμε και προς τις νέες γενιές, τα παιδιά».

«Ο Παναθηναϊκός έδειξε που μπορεί να φτάσει η ομαδική δουλειά και το πείσμα», δήλωσε επίσης.

Σχετικά με την προσπάθεια που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στο να αλλάξει την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ο κ. Μαυρωτάςείπε πως: «Νομίζω ότι αυτό ήταν το καλύτερο επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας και μακάρι και είμαι σίγουρος πως θα τον μιμηθούν κι άλλες ελληνικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός».

«Η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι γονείς, και στέλνουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό, αυτό ακριβώς το πράγμα σημαίνει ότι ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο σχολείο. Δεν είναι ανάγκη να γίνεις Ολυμπιονίκης για να πάρεις την προίκα του αθλητισμού που θα την έχεις για όλη σου τη ζωή. Αρκεί να περάσεις από τον αθλητισμό. Και αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι, αυτές οι επιτυχίες, αυτοί οι δώδεκα χθεσινοί μικροί ήρωες ή μεθαύριο οι 11 από τον Ολυμπιακό ή αργότερα τα παιδιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι οι μαγνήτες που θα φέρουν αυτά τα παιδιά στον αθλητισμό. Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο πρωταθλητισμός θρέφεται από τα παιδικά όνειρα…», είπε κλείνοντας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος