Γ. Λεονταρίτης στο Πρώτο: Ποιοι επιβάλλουν τους κανόνες της ζωής και της οικονομίας, οι νομοταγείς και εμβολιασμένοι ή οι υπόλοιποι (audio)

«Θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού, κατά πόσο γίνονται τεστ στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας ή στοχευμένα μιλάμε μόνο για την Μύκονο, που η αναφορά της και μόνο προκαλεί το ενδιαφέρον και της δημοσιογραφίας και του ακροατή», ήταν η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, για την περίπτωση των Κυκλάδων αλλά και για την κατάσταση στην υπόλοιπη τουριστική Ελλάδα, όσο η πανδημία εξελίσσεται ανησυχητικά.

«Πιστεύω ότι οι συγκροτημένοι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν ξεκάθαρες απόψεις όταν η επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως δίνει κατευθύνσεις για την προστασία τους. Αυτοί που για δικούς τους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν νομίζω να το κάνουν για 150€»,  σχολίασε ο κ. Λεονταρίτης σχετικά με την απόφαση των επιχειρηματιών της Μυκόνου να πριμοδοτήσουν με 150€ τους εργαζόμενους που θα εμβολιαστούν.

Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ανέφερε πως αναμφισβήτητα οι Κυκλάδες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τις διακοπές, όμως φαινόμενα σαν την Μύκονο, όπως είπε, θα υπάρχουν σε όλη την παραθαλάσσια Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, την Χαλκιδική, όπου συγκεντρώνεται και αυξάνεται ο πληθυσμός θα επικρατεί παρόμοια κατάσταση. «Στο επίκεντρο της συζήτησης είναι η Μύκονος, σε άλλα νησιά δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων;» Από την στιγμή που δεκαπλασιάζεται ο πληθυσμός σε αυτές τις περιοχές είναι βέβαιο ότι θα έχουμε παρόμοια φαινόμενα αλλού, εκτίμησε ο κ. Λεονταρίτης.

Σε σχέση με τους αρνητές των εμβολίων, όπως είπε, «η συνωμοσιολογική συζήτηση δεν είναι χρήσιμη για την κοινωνία ούτε διδακτική για τα παιδιά της. Εγώ έχω εμβολιαστεί, τι άλλο να πω σε έναν συμπολίτη μου, σε 3 δευτερόλεπτα έχω δώσει την απάντηση, για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Εγώ έχω βάλει το εμβόλιο στον οργανισμό μου, τι άλλο να πω».

Αναφορικά με το αν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας αρκετά για να καλύψουν ενδεχόμενα αυξημένα κρούσματα, ο κ. Λεονταρίτης, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν αλλά όπως εξελίσσεται η πανδημία δεν είναι επαρκή. «Για ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να επιζητούμε την λύση τους αφού τα έχουμε αφήσει να συμβούν. Τι θα πρέπει να κάνουμε, στην Μύκονο να υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας 5000 θέσεων; Ποιοι είναι αυτοί που επιβάλλουν τους κανόνες της ζωής και της οικονομίας, αυτοί που είναι νομοταγείς και εμβολιασμένοι ή οι υπόλοιποι; Οι ανεμβολίαστοι που επισκέπτονται τα νησιά αναλαμβάνουν τον ρίσκο το προσωπικό και την ευθύνη απέναντι στις τοπικές κοινωνίες. Αυτά που συμβαίνουν στα νησιά μας δεν συμβαίνουν από τους μόνιμους κατοίκους. Ακόμα και να εμβολιαστούν, ο Αύγουστος έχει χαθεί, όμως η ζωή δεν σταματά τον Αύγουστο, οπότε πρέπει να εμβολιαστούν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος