Γ. Κουμουτσάκος στο Πρώτο: Το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον είναι πολύ κρίσιμο και ιστορικό (audio)

«Η ατζέντα διαμορφώνεται ως εξής, γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας, ενεργειακός ρόλος της Ελλάδας, χώρος για οικονομική ανάπτυξη και επενδύσεις και βεβαίως μια Ελλάδα που θέλει να είναι και να αισθάνεται ασφαλής απέναντι στην ιδιότυπη απειλή και προκλητικότητας μιας άλλης συμμάχου χώρας. Και αυτό θα το ζητήσουμε. Αλλά δεν θα είναι μονοθεματική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού» τόνισε σχετικά με το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Το ταξίδι αυτό, συμπλήρωσε, γίνεται σε μια ιστορική συγκυρία, που τα πάντα αλλάζουν στην περιοχή μας λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Διαμορφώνονται νέες ισορροπίες, βρισκόμαστε ουσιαστικά σε έναν αναδασμό συμφερόντων, σφαιρών επιρροής και ισχύος, επομένως το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, της ηγέτιδας δύναμης του δυτικού κόσμου έχει μεγάλη σημασία για να προσδιορίσουμε πού θα βρισκόμαστε την επόμενη ημέρα του πολέμου. Σε αυτή την νέα γεωπολιτική ισορροπία που θα προκύψει μετά το τέλος του πολέμου, πού και με ποιους θα είναι η Ελλάδα. Θα είναι με την πλευρά εκείνων που θα διαμορφώνουν τις εξελίξεις ή σε μια άλλη πλευρά. Αυτό κρίνεται κυρίως σε αυτό το ταξίδι, η θέση της Ελλάδας στο νέο σύστημα ισορροπιών στην περιοχή μας και πιστεύω ότι θα είναι τέτοιο το αποτέλεσμα που θα μας βάλει στην σωστή πλευρά της ισορροπίας δυνάμεων» επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.

Στο ερώτημα τι αναμένουμε από την Ουάσινγκτον σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται. «Δεν την προβάλλουμε μονοθεματικά σε σχέση με την Τουρκία. Είμαστε μια χώρα με ειδικό ρόλο και βαρύτητα στην περιοχή και στο ενεργειακό και το γεωστρατηγικό κομμάτι. Η πρόσφατα συμφωνηθείσα ελληνο-αμερικανική αμυντική συμφωνία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό. Είναι επίσης μια χώρα που έχει κάνει μεγάλα βήματα στις μεταρρυθμίσεις, μια χώρα φιλική στις επενδύσεις, με κύρος στην ΕΕ και επομένως την συνολική εικόνα της Ελλάδας ως παίκτη της περιοχής αξιόπιστου και σοβαρού θα προβάλει ο Πρωθυπουργός. Δεν πάμε μόνο με μια αμυντική πολιτική να ζητήσουμε μόνο μια στήριξη απέναντι στην Τουρκία» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος