Γ. Κουμουτσάκος στο Πρώτο: “Στριμωγμένη” η Τουρκία από τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας (audio)

Την πεποίθηση ότι λόγω της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας, η Τουρκία έχει «στριμωχτεί» και είναι πιεσμένη, καθώς χρειάζεται ενίσχυση την οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει από τους παραδοσιακούς δυτικούς συμμάχους της, εξέφρασε ο βουλευτής τη ΝΔ και πρώην υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η προγραμματισμένη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι», τόνισε, εκτιμώντας πως η Άγκυρα τελεί «υπό το κράτος έκπληξης και δυσαρέσκειας», καθώς οι αμυντικές δυνατότητες που θα αποκτήσει η Αθήνα, σε συνδυασμό με τη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής, διαμορφώνουν ένα άλλο περιβάλλον, με εξισορρόπηση της τουρκικής παρουσίας στην περιοχή.

Ερωτηθείς για την παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έθεσε την παράμετρο της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ λέγοντας πως δεν συνιστούν Επικράτεια, αλλά ζώνες στις οποίες ασκούνται ειδικά κυριαρχικά δικαιώματα, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι «το τι καθίσταται “κόκκινη γραμμή” σε κάθε επιχειρησιακή αξιολόγηση, είναι κάτι το οποίο το κρίνουν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και τα αρμόδια υπουργεία».

«Πρέπει να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στο νομικό δίκαιο και την επιχειρησιακή μας αποφασιστικότητα να αντιδράσουμε σε μια τουρκική πρόκληση. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα, τα οποία δεν πρέπει να τα συγχέουμε», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος