Γ. Κωνσταντέλλος στο Πρώτο: Σήμερα ξεκινά το Φεστιβάλ στην Βάρκιζα και θα είναι covid-free (audio)

«Σήμερα το βράδυ έχουμε το πρώτο πολιτιστικό φεστιβάλ του δήμου, που ξεκινά στην Βάρκιζα και ανακοινώσαμε πως θα είναι φεστιβάλ για εμβολιασμένους. Έχει να κάνει όχι κατ’ ανάγκην με το να προσέλθουν μόνο οι εμβολιασμένοι, αλλά για να στείλουμε το μήνυμα, ότι η ελευθερία του καθενός από μας, σταματά εκεί που ξεκινά του άλλου», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Κάθε Δευτέρα ο δήμος λαμβάνει μια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, που ενημερώνει για το επίπεδο των ενεργών κρουσμάτων αλλά και για το πόσα από αυτά είναι νοσηλευόμενοι, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο και «υπάρχει μια εξέλιξη που δεν είναι καλή, έχουμε δει μια γεωμετρική πρόοδο στα κρούσματα, αλλά το καλό είναι ότι δεν έχουμε αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που νοσηλεύονται. Μένει σταθερός ο αριθμός των ανθρώπων σε νοσηλείες».

Επισημαίνει πως οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι τοπικές αρχές γίνονται, «έχουμε συναντηθεί με τους τοπικούς επιχειρηματίες για να τους επιστήσουμε την προσοχή για τα μέτρα και πώς μπορούν να υλοποιηθούν ουσιαστικά. Η αστυνόμευση δεν είναι εύκολη. Η κατάσταση είναι χαοτική, Μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους που κατακλύζουν τις περιοχές, το προηγούμενο τριήμερο διπλασιάσαμε τον πληθυσμό της πόλης, υπολογίσαμε 70.000 επισκέπτες την ημέρα. Υπάρχει πολύ πιο σκληρό νομοθετικό πλαίσιο τώρα, οι παρεμβάσεις έχουν καταλυτικό αποτέλεσμα, μιλάμε για σφράγιση καταστημάτων χωρίς την δυνατότητα να μπορεί κάποιος να προσφύγει. Ήδη έχουμε ένα νυχτερινό κέντρο που έχει σφραγιστεί για ένα 7ήμερο, δημοφιλές στην νεολαία. Σε μεγάλους χώρους διασκέδασης είναι πολύ δύσκολο να εποπτεύσεις αυτά τα μέτρα, τι θα κάνεις, θα δέσεις τους ανθρώπους με ζώνες ασφαλείας στις καρέκλες;», λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Σημειώνει τέλος πως οι εμβολιασμοί στην πόλη που αριθμεί 70.000 κατοίκους, στα δύο κέντρα της περιοχής, έχουν φτάσει τους 110.000. «Εκεί που δίνουμε βάρος είναι οι μικρές ηλικίες, οι έφηβοι και νέοι 18-28, εκεί όπου υπάρχει η αίσθηση ότι είναι δυνατοί και ανίκητοι και δεν είναι θέμα φόβου ή αμφισβήτησης της διαδικασίας του εμβολίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος