Γ. Καββαθάς στο Πρώτο: Η λύση για τους κλειστούς χώρους της εστίασης είναι οι καθαριστές αέρα – Έχουμε ζητήσει επιδότηση (audio)

«Υπάρχουν τρόποι να ελέγξεις την κατάσταση με τεχνικά μέσα, όπως για παράδειγμα με καθαριστές αέρα, που σκοτώνουν τον κορονοϊό και χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία. Το κόστος είναι από 1.000 έως 5.000 ευρώ».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, ενόψει των νέων μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 16 Ιουλίου στην εστίαση, όπου- μεταξύ άλλων – θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο εμβολιασμένων σε εσωτερικούς χώρους.

«Είχαμε ζητήσει από τον Φεβρουάριο, από το υπουργείο Ανάπτυξης, να υπάρξει ένα πρόγραμμα επιδότησης. Περιμένω την απάντηση από την επιτροπή», είπε.

 

«Τουλάχιστον τώρα ο διαχωρισμός έρχεται από την ίδια την Πολιτεία, και όχι από τον εστιάτορα, που θα έπρεπε να επιλέξει εάν το κατάστημά του θα ήταν covid-free ή μικτό κατάστημα», σημείωσε. Ωστόσο, υποστήριξε ότι δημιουργείται πρόβλημα με την αύξηση του κόστους λειτουργίας, λέγοντας ότι μια επιχείρηση θα πρέπει να έχει «έναν ή δυο εργαζόμενους, ανάλογα με τις ώρες λειτουργίας, που θα κάνουν την υποδοχή, τον έλεγχο, το check in στο εστιατόριο, κάτι που σημαίνει επιπλέον κόστος 1.000 – 2.000 ευρώ μηνιαίως, ίσως και παραπάνω».

Πρόσθεσε, δε, ότι μόνο ένα κομμάτι της εστίασης έχει μέχρι σήμερα άνθρωπο στην υποδοχή. «Δεν έχουν για παράδειγμα οι ταβέρνες, τα ουζερί, τα  μεζεδοπωλεία και οι πιτσαρίες. Τώρα, θα πρέπει να βάλουν έναν υπάλληλο αποκλειστικά στην είσοδο. Σκεφτείτε να μπει ένας άνθρωπος και να κάτσει σε τραπέζι χωρίς να τον έχουμε ελέγξει», είπε χαρακτηριστικά. «Σε κάθε περίπτωση, κάθε περιοριστικό μέτρο μας φέρνει αντιμέτωπους με τους πελάτες μας. Φανταστείτε να έρθει μια παρέα ένας να μην είναι εμβολιασμένος θα πρέπει να φύγει όλη η παρέα σε περίπτωση που το κατάστημα δεν έχει εξωτερικό χώρο, όπως συμβαίνει με το 22% των επιχειρήσεων του κλάδου», σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος