Γ. Καββαθάς: Δεν μπορούμε να γίνουμε αστυφύλακες και να διώχνουμε τους ανεμβολίαστους από την εστίαση (audio)

«Υποστηρίζουμε την κυβέρνηση και τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί,  αλλά αυτό δεν μας καθιστά υπεύθυνους για την τήρηση ή την προτροπή για εμβολιασμούς.  Δεν θα κάνουμε τον αστυφύλακα για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά, αναφορικά με τη συζήτηση για τις διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους, ειδικότερα για την πρόσβασή τους σε χώρους εστίασης.

«Να έχουμε και το πλαίσιο της νομοθεσίας, για να επιλέξουμε εάν θέλουμε να γίνουμε covid free. Αλλιώς θα είναι ανεφάρμοστο. Όταν έχουμε μείωση στον κλάδο μεσοσταθμικά 40%, θα διώξω τον πελάτη; Πώς θα επιβιώσω; Δεν θα μου δώσει ένα κίνητρο;», διερωτήθηκε ο ίδιος.

Ο κ. Καββαθάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου ήταν επί 8 μήνες κλειστές και υποστήριξε ότι οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να διώξουν τους πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αντέτεινε ότι πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί. «Να μη μου επιβάλει μονομερώς η Πολιτεία την απόφαση να δουλέψω ή να μη δουλέψω τον εσωτερικό χώρο, με τους εμβολιασμένους πολίτες. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει η Πολιτεία, θα το κάνω εγώ εμμέσως; Με εκβιάζει εμένα να εκβιάσω με τη σειρά μου τον πελάτη να εμβολιαστεί. Με τη δική μου δουλειά παίζει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

«Ξαφνικά ακούμε ότι θα ανακοινωθούν μέτρα, και δεν υπάρχει το στοιχειώδες κεκτημένο που λέγεται κοινωνικός διάλογος για να βρεθεί λύση. Χωρίς να γίνει συζήτηση, με τη λογική του αποφασίζω και διατάζω», σημείωσε ο κ. Καββαθάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος