Γ. Κατρούγκαλος στο Πρώτο: Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ, θέλουμε συνεργασία με τη Σοσιαλδημοκρατία (audio)

Στην 28η θέση εκλέχθηκε ο πρώην Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην προχθεσινή εκλογική διαδικασία που συμμετείχαν 170.000 ψηφοφόροι.
Οπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, στην εκπομπή “Απολύτως Σχετικό” και τον Ανδρέα Παπασταματίου, σε μια κρίση του κομματικού φαινομένου δεν είναι εύκολο να γίνει κάποιος μέλος κόμματος. Γιατί αυτή ήταν και η διαφορά με την αντίστοιχη διαδικασία του ΚΙΝΑΛ. Ότι δηλαδή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ προϋποτίθετο οι εγγεγραμμένοι να γίνουν μέλη του κόμματος και είναι άλλο να απευθύνεσαι στον κόσμο να εγγραφεί στο κόμμα, άλλο να απευθυνθείς ως φίλος του κόμματος.
Βασικό ζητούμενο, τόνισε, ήταν να έχουμε ένα μεγαλύτερο και πιο ανοιχτό κόμμα και να αποδειχθεί ότι δεν είμαστε περιχαρακωμένοι.
Οσο μαζικότερο γίνεται ένα κόμμα, όσο πιο λαϊκό, τόσο πιο πιστά μπορεί να εκφράζει τις προοδευτικές ιδέες.

Σχετικά με την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι συνυπάρχουν Αριστερά, Σοσιαλδημοκρατία και Κέντρο.
Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν θα γίνουμε. Θέλουμε συνεργασία με τη Σοσιαλδημοκρατία για να χτίσουμε μια δυνατή συμμαχία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαστε ένα κόμμα της Αριστεράς. Θέλουμε να είμαστε “γέφυρα”.
Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας. Θα επιδιώκαμε συνεργασίες ακόμη και αν είχαμε αυτοδυναμία.
Κεντρικό ερώτημα που θα τεθεί στις εκλογές είναι αν θέλουμε να συνεχίσει να κυβερνά ο κ Μητσοτάκης ή θέλουμε μια εναλλακτική.

Αναφορικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Αμερικανικό Κογκρέσο, ανέφερε πως οπωσδήποτε έχει έναν συμβολισμό να υποδέχεται το Κογκρέσο ηγέτη άλλης χώρας. Τίμησε στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 και τους δεσμούς που υπάρχουν με την Ελλάδα.
Η κριτική μας, πρόσθεσε, είναι για όσα δεν είπε.
Διπλωματία ασκείται κυρίως μεταξύ κυβερνήσεων. Οι δημόσιες δηλώσεις δίνουν το στίγμα. Το Κογκρέσο είναι πάντοτε θετικό υπέρ των απόψεών μας, όμως ο Πρόεδρος Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να τροποποιήσει τη θέση του στο θέμα των εξοπλισμών της Τουρκίας με τα f-16. Έπρεπε να τεθεί στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η πολιτική του κ Μητσοτάκη, όπως ο ίδιος την λέει του πιστού και δεδομένου συμμάχου, ακριβώς επειδή δεν έχει διεκδικητικά ζητήματα απέναντι στις ΗΠΑ, δεν καταλήγει εντέλει να είναι προωθητική των θέσεών μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος