Γ.Καστούρας για την επίθεση που δέχθηκε από τουρίστες: Δέχθηκα ακόμα και απειλές για τη ζωή μου

Απειλές ακόμη και κατά της ζωής του δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης για θέματα αναπηρίας, Γιάννης Καστούρας, που έπεσε θύμα επίθεσης από Ισπανό τουρίστα, ο οποίος έκανε διακοπές στην πόλη. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του περιστατικού ένας ακόμη πολίτης δέχθηκε επίθεση με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο!

Όλα θύμιζαν μια συνηθισμένη βραδιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ο Γιάννης Καστούρας φτάνοντας στην οδό Παύλου Μελά, για να παρκάρει στην ειδική θέση για τους ανάπηρους το αυτοκίνητο του, διαπίστωσε ότι στην αναπηρική θέση στάθμευσης είχε παρκάρει ένα μαύρο όχημα με γερμανικές πινακίδες. Τότε, όπως τονίζει ο ίδιος, σταμάτησε και άρχισε να κορνάρει, ώστε ο ιδιοκτήτης να καταλάβει και να απομακρύνει το αυτοκίνητο του.

Ο Ισπανός, κάτοικος Γερμανίας αντέδρασε έντονα στην ερώτηση του κ.Καστούρα,  αν και στη χώρα διαμονής του παρκάρει σε θέσεις αναπήρων και απάντησε πως « όχι αλλά εδώ παρκάρω όπου θέλω». Τότε όπως τονίζει ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου του είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία και ο τουρίστας του άρπαξε το κινητό από το χέρι, το άφησε στο καπό ενός διπλανού αυτοκινήτου και έφυγε για να συνεχίσει το δείπνο του.

Ο κ. Καστούρας κάλεσε ωστόσο την αστυνομία από το σύστημα που έχει στο αυτοκίνητό του και τότε είδε ότι ο αλλοδαπός μαζί με τον συνοδηγό του οχήματος, τον πλησίασαν και άρχισαν να τον ρωτούν επιθετικά «πήρες τηλέφωνο την αστυνομία; θα σε σκοτώσουμε» ενώ χλεύασαν ακόμα και την αναπηρία του καταλήγοντας «τι να σε σκοτώσουμε; τελειωμένος είσαι έτσι και αλλιώς»!

Ευτυχώς πολίτες σε παρακείμενο καφέ, που αντιλήφθηκαν το περιστατικό έσπευσαν να βοηθήσουν όμως οι δύο αλλοδαποί επιτέθηκαν και σε αυτούς. Όπως μάλιστα τονίζει ο κ. Καστούρας, ο ένας από τους δύο πλήρωσε ακριβά τη βοήθεια που προσπάθησε να προσφέρει, καθώς τον έριξαν κάτω και τον χτύπησαν στο πόδι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με συντριπτικό κάταγμα στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”. 

Η αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο συνέλαβε τον Ισπανό στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ορίστηκε δικάσιμος την ερχόμενη Δευτέρα. Ο δεύτερος δράστης διέφυγε και αναζητείται. Σε βάρος τους κατατέθηκαν μηνύσεις από τα θύματα της επίθεσης για εξύβριση, απειλή και αρπαγή τηλεφώνου, για βιαιοπραγία και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Καστούρα οι δύο ξένοι δεν ήταν μεθυσμένοι, ενώ ακόμα και χθες Πέμπτη που συναντήθηκαν με τον σύμβουλο του κεντρικού δήμου στα δικαστήρια δεν έδειξαν καμία μεταμέλεια, ούτε του ζήτησαν συγνώμη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος