Γ. Καμίνης στο Πρώτο για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Είμαστε συγκλονισμένοι – Ήταν πραγματική αγωνίστρια (audio)

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, γιατί η Φώφη Γεννηματά ήταν και πολύ ανθρώπινη, ήταν πάντα χαμογελαστή, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, ήξερε να μας ενθαρρύνει και να μας εμψυχώνει όλους μας. Η σκέψη η δική μου βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στην οικογένειά της, στα παιδιά της, στον άντρα της και στην αδερφή της», τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη και τον Γιώργο Πίκουλα.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν ενεργή. Την τελευταία φορά που την είδα, στις αρχές Οκτωβρίου τη βρήκα πολύ αδυνατισμένη, αλλά φαινόταν πολύ καλά κατά τα λοιπά. Είχε κάνει μια ομιλία στη Νέα Σμύρνη, αποφασισμένη να διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και είχε αρχίσει τον αγώνα χωρίς να παραμελεί καθόλου και τα υπόλοιπα καθήκοντά της, κοινοβουλευτικά και άλλα», επεσήμανε ο ίδιος.

«Και μη ξεχνάμε ότι η Φώφη έζησε και ένα μεγάλο δράμα, γιατί από την ίδια ασθένεια, τον καρκίνο, έχασε τους γονείς της. Η ίδια με αυτό το αίσθημα χωρίς να το εκδηλώνει. Η Φώφη ήταν πολύ περήφανη, μια πραγματική αγωνίστρια και μαχητική. Δεν το έβαζε κάτω, ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Η πολιτική είναι σκληρή ειδικά για τις γυναίκες, γιατί ακόμη ανδροκρατείται», πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

Όπως είπε, η Φώφη Γεννηματά διπλασίασε τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ σε μια εποχή πολύ δύσκολη. Με τη δημοσιοποίηση της περιπέτειά της «είδαμε να εκδηλώνεται και ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης και συγκίνησης και αυτό το βλέπουμε ήδη να μετουσιώνεται και σε ένα κύμα αναγνώρισης της συμβολής της στην παράταξη και στην πολιτική ζωή της χώρας», υπογράμμισε , λέγοντας πως αιφνιδιάστηκε και ο ίδιος από την ανακοίνωση που είχε κάνει η εκλιπούσα πριν από περίπου 2 εβδομάδες.

«Αλλά φαινόταν τόσο δυνατή που κανενός το μυαλό δεν πήγαινε στο ενδεχόμενο της τόσο έντονης υποτροπής. Τη χάσαμε μέσα σε λίγες ημέρες. Ήταν αιφνιδιαστικό», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος