Γ. Γεροτζιάφας: Υπάρχουν γιατροί που δεν εμβολιάζονται επειδή δεν τους το επιτρέπει ο πνευματικός τους (video)

Για την άσχημη επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας μίλησαν στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας και ο Βαγγέλης Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας, σχολιάζοντας παράλληλα την στάση του Μητροπολίτη Γρεβενών που κατέβασε τις μάσκες από τους πιστούς.

«Αυτό είναι ένα θεολογικό ζήτημα. Είναι ο πυρήνας της σύγκρουσης μεταξύ της πίστης και της επιστήμης. Αν ομάδες της εκκλησίας παραδεχθούν ότι θα υπάρξει κάτι άλλο που θα σώσει τους ανθρώπους και κατά συνέπεια και τη ψυχή τους τότε αναιρεί ένα μέρος της ύπαρξης της», δήλωσε με αφορμή το ανησυχητικό αυτό περιστατικό ο κ. Γεροτζιάφας.

«Η εκκλησία πρέπει να κινητοποιήσει τους γιατρούς να γίνουν οι πομποί, για την ανάγκη του εμβολιασμού, στο ποίμνιο της Εκκλησίας. Ας μετατρέψει η Εκκλησία τη δύναμη που έχει στο να πείσει τον κόσμο, βάζοντας μπροστά τους γιατρούς που επηρεάζει», τόνισε ο κ. Γεροτζιάφας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Ποινικά κολάσιμη η συμπεριφορά του Μητροπολίτη

Ιδιαίτερα καυστικός για τη στάση του Μητροπολίτη Γρεβενών ήταν ο Βαγγέλης Μανωλόπουλος, λέγοντας ότι η στάση του ήταν τελείως απαράδεκτη.

«Αυτή η συμπεριφορά είναι και ποινικώς κολάσιμη, εκτός από γραφική. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να κατηγορηθεί ότι προάγει τον αντιεμβολιασμό ή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων αν βρεθούν θετικοί. Η επίσημη Εκκλησία έχει μεν θετική άποψη για τον εμβολιασμό, αφήνει όμως τον καθένα στους κόλπους της να αυθαιρετεί και να κάνει ότι νομίζει».

Μια ανησυχητική καταγγελία σχετικά με το θέμα έκανε ο κ. Γεροτζιάφας λέγοντας ότι «υπάρχουν γιατροί σε ΜΕΘ που δεν εμβολιάζονται επειδή δεν τους το επιτρέπει ο πνευματικός τους. Η Εκκλησία να βάλει τους γιατρούς που επηρεάζει να γίνουν μπροστάρηδες στον εμβολιασμό. Τζάμπα πεθαίνει κόσμος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος