Γ. Γεωργαντάς στο Πρώτο: Επάρκεια στην αγορά – Γρήγορα αναμένεται ομαλοποίηση της κατάστασης με πτώση τιμών (audio)

«Δεν θα δούμε δελτίο στα τρόφιμα. Έχει εξαλειφθεί πλήρως η ανησυχία που υπήρχε την προηγούμενη εβδομάδα στην αγορά για την επάρκεια. Η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί απόλυτα ικανοποιητικά. Οι τιμές είναι αυξημένες, αλλά επάρκεια υπάρχει και θα υπάρχει», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και πως πολύ γρήγορα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις αυξήσεις στην αγορά και θα έχουμε πτώση τιμών. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο, ούτε επιχειρήσεις χωρίς ενέργεια.

«Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη συγκυρία που ξεκίνησε από την ενεργειακή κρίση και έχει εξελιχθεί μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Πλην όμως οι χώρες της ΕΕ προσπαθούν να τη διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν την νέα κατάσταση. Διαμορφώνουν νέες στρατηγικές και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, κατευθύνονται προς αναζήτηση νέων πηγών ενέργειας. Νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα ρυθμιστεί αυτή η μη ομαλή εξέλιξη στην αγορά. Με τα αντανακλαστικά και με τις παρεμβάσεις που έχουν λειτουργήσει αρχίζει και μπαίνει έναν νέο πλαίσιο και σε σχέση με τις τιμές, αλλά και σε σχέση με τις εναλλακτικές πηγές», είπε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε ότι η Ευρώπη ετοιμάζεται για τη σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει και η συμφωνία με την Αμερική για μεταφορά υγροποιημένου αερίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος