«Το πόρισμα Καρώνη ήταν κάτι που περίμενε και η Εισαγγελία και ο εφέτης ανακριτής. Είναι μέρος πλέον της δικογραφίας. Θεωρούμε ότι θα συνεκτιμηθεί και με άλλα πορίσματα, όπως αυτό του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και πραγματογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων, που θα πουν άλλωστε την άποψή τους πάνω σε αυτό το επιστημονικό ζήτημα που απασχόλησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο», δήλωσε στο ενημερωτικό ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Γιώργος Γαβρήλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με το πόρισμα Καρώνη για τα Τέμπη και για το συμπέρασμα ότι τα έλαια σιλικόνης μπορούν να προκαλέσουν πυρόσφαιρα.
Μιλώντας με το δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, ο κ. Γαβρήλος σημείωσε χαρακτηριστικά «Δεν θα ήθελα να μπω εγώ στα στοιχεία της δικογραφίας που αφορούν στο οποιοδήποτε εύφλεκτο υλικό ή μη υπήρχε στις δύο αμαξοστοιχίες. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή είχε αναφερθεί στην κίνηση της κυβέρνησης να παραποιήσει το πεδίο, τα στοιχεία του εγκλήματος και αυτό ασφαλώς δημιούργησε πολλά προσχώματα και προβλήματα στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ακόμη και σήμερα έχουμε φτάσει να συζητάμε γι’ αυτό το πόρισμα. Διότι, αν δεν είχαν παραποιηθεί τα στοιχεία του εγκλήματος, θα είχαμε ενδεχομένως εικόνα πολύ νωρίτερα, θα είχε λάμψει η αλήθεια, θα είχε αποδοθεί η δικαιοσύνη. Άλλωστε, εμείς τι είπαμε από την πρώτη στιγμή; Είπαμε ότι τα κίνητρα του κ. Μητσοτάκη ήταν πολιτικά, να κλείσει αμέσως την υπόθεση κάτω από την πίεση της κοινωνίας το 2023 και ενόψει των εθνικών εκλογών και βρεθήκαμε με παραποίηση στοιχείων, με κινήσεις και από την πλευρά του, όπως ήταν η συνέντευξη που μιλούσε για βεβαιότητες το 2023 ή οι επιστολές που έστελνε στον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δεν έπρεπε η κυβέρνηση να αναμειχθεί σε αυτή την υπόθεση, διότι έδειχνε προς τα έξω την εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία προσπαθεί να συγκαλύψει κάτι».
Όσο για το εάν επιμένει στο αφήγημα της συγκάλυψης, ότι δηλαδή, η κυβέρνηση επιχείρησε συγκάλυψη στο συγκεκριμένο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών, ο κ. Γαβρήλος είπε «Δεν υπάρχει αμφιβολία, διότι φαίνεται ότι δεν βοήθησε δύο χρόνια και τη Δικαιοσύνη, αλλά δεν άφησε απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη προκειμένου να κάνει τη δουλειά της. Τα κίνητρά της ασφαλώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν πολιτικά. Αυτό είχε πει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή. Αν αποδειχθεί από τη δικογραφία ότι υπήρχαν και άλλα κίνητρα, εδώ είμαστε να το δούμε και να το αξιολογήσουμε (…). Όλα δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου ενορχήστρωσε όλη αυτή την διαδικασία με τις συνεχείς παρεμβάσεις. Και ασφαλώς οι δύο συνεντεύξεις του κ. Μητσοτάκη ήταν αυτές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία της υπόθεσης, όσον αφορά και το πού κατευθύνθηκε η Δικαιοσύνη και το ρυθμό που είχε η Δικαιοσύνη προκειμένου να βρεθούμε σήμερα σε μια πιο ώριμη κατάσταση, έτσι ώστε να αξιολογήσουμε και ποινικά τις όποιες πράξεις και ευθύνες. Αλλά σε κάθε περίπτωση η πολιτική ευθύνη της συγκάλυψης υπήρξε από την πρώτη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου και στον κ. Μητσοτάκη».
Όσο για το εάν θα προσπαθήσουν να καταθέσουν πρόταση προανακριτικής, τόνισε «Όπως γνωρίζετε έχουμε 26 βουλευτές. Δεν είναι δυνατόν να καταθέσουμε από μόνοι μας μία πρόταση για σύσταση προανακριτικής. Εξετάζουμε ωστόσο τη δικογραφία γιατί εμείς είμαστε πεπεισμένοι για τις ποινικές ευθύνες, όχι μόνο για τις πολιτικές της κυβέρνησης, τις οποίες δεν ανέλαβαν τα πολιτικά τους στελέχη, αλλά αξιολογούμε με μεγάλη προσοχή όλο το φάκελο της δικογραφίας που έχει έρθει στη Βουλή, προκειμένου τα πολιτικά πρόσωπα να αποδώσουν και συγκεκριμένα αδικήματα. Για αυτό γίνεται αυτή η δουλειά και είμαστε σε επαφή και με άλλα κόμματα, με άλλες δυνάμεις. Δεν είναι κρυφό άλλωστε. Με τη Νέα Αριστερά συζητούμε στο πως θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε μία κοινή πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, αλλά αφού πρώτα εξετάσουμε όλα τα αδικήματα που φαίνεται ότι αποτυπώνονται στην δικογραφία και να χαρακτηρίσουμε σε σχέση με κάθε πολιτικό πρόσωπο».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος