Γ.Γ Τουρισμού στο Πρώτο : Υπάρχουν πάνω από 50.000 κενές θέσεις εργασίας στον τουρισμό (audio)

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την φετινή τουριστική περίοδο στη χώρα που ήδη ξεκίνησε.
Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή GPS και τον Θάνο Σιαφάκα, ο Γ.Γ. Τουρισμού Δημήτρης Φραγκάκης, υπάρχει η εικόνα από πολλές αεροπορικές εταιρείες και operators ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των τριών χωρών της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη ζήτηση για φέτος το καλοκαίρι, μαζί με την Ισπανία και την Ιταλία.
Για το 2022, τόνισε, τέθηκαν δύο βασικοί στόχοι : ο πρώτος ήταν να ανοίξει η σεζόν όσο το δυνατόν νωρίτερα, που ήδη επιτεύχθηκε και ο δεύτερος να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες διαθέσιμες θέσεις για την Ελλάδα μέσω αεροπορικών εταιρειών και tour operators και επίσης φαίνεται ότι επιτυγχάνεται.
Σε ό,τι αφορά στα έσοδα, προς το τέλος Νοεμβρίου θα υπάρχει σαφής εικόνα, είναι σίγουρα πάντως ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και σίγουρα θα πάνε πολύ καλύτερα από πέρσι.

 

Για τον εσωτερικό τουρισμό, ο κ Φραγκάκης ανέφερε έχει ήδη επιδείξει επιδόσεις από την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν τα νέα προγράμματα “Τουρισμός για όλους” και του Κοινωνικού Τουρισμού που εξήγγειλαν ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Τουρισμού.
Πάντως, από εργασιακή άποψη, ο τουριστικός κλάδος αποκάλυψε
Λείπουν τουλάχιστον 50.000 θέσεις και παραπάνω θέσεις εργασίας στον τουρισμό. Γι αυτό υπάρχουν πολλοί λόγοι και είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο φαινόμενο.

Είναι ένας κλάδος που έχει εποχικότητα και δεν εξυπηρετεί πολλούς, είναι πολύ σκληρός, πολλοί τον άφησαν μέσα στην πανδημία, πολλοί ξένοι που κάλυψαν θέσεις χαμηλών δεξιοτήτων έφυγαν από τη χώρα, κλπ

Είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν αυτά τα κενά. Άρα οι εργαζόμενοι θα εργαστούν ακόμη πιο σκληρά, θα ενταχθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των όρων εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος